Vágólapra másolva!
Az Eb-elődöntős francia válogatott rengeteg kritikát kap a halovány támadójátéka miatt. A vb-ezüstérmes csapatból eddig csak Kylian Mbappé tudott gólt szerezni, azt is tizenegyesből. Didier Deschamps szövetségi kapitány kissé ingerülten vette védelmébe a szenvedő csatárt.

A francia válogatott hiába elődöntős a németországi Európa-bajnokságon, a csapatot rengeteg kritika éri az eddig a nem túl meggyőző teljesítménye miatt. Didier Deschamps együttese eddig csupán gólt szerzett a tornán, ebből kettő öngólt volt, míg a lengyelek ellen Kylian Mappé talált be tizenegyesből, vagyis akciógólt még nem tudott szerezni a vb-ezüstérmes alakulat.

A franciák halovány támadójátékában nagy felelőssége van a franciák legnagyobb sztárjának, Kylian Mbappénak, ám a csapat első számú csatárának látványosan nem megy a játék – igaz, már az első fordulóban orrtörést szenvedett Ausztria ellen, azóta pedig maszkban kell játszania, ami elmondása szerint megnehezíti a dolgát.

firo : 05.07.2024, Football, Soccer: UEFA EURO 2024, EM, European Championship 2024, Quarterfinals, 1/4 Finals, M46, Match 46, POR, Portugal - FRA, France
Mbappé öröme, miután a franciák elődöntőbe jutottak Portugália ellen
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP 

A Magyar Nemzet beszámolója szerint Dider Deschamps egy francia tévéműsorban kissé ingerülten kelt a 25 éves csatár védelmére, aki rengeteg kritikát kap az Eb-n nyújtott teljesítménye miatt.

Nem gondolják, hogy már elég történelmet írt azzal, amit eddig elért?

 - kezdte kissé ingerülten a francia kapitány. "Ő persze még több történelmet akar. Mindent megteszünk az orvosi stábbal együtt, hogy egyáltalán itt lehessen velünk. A felkészülés alatt még hátproblémája is volt, mégis itt van".

Deschamps azt is elmondta, hogy a nem teljesen egészséges Mbappé miért ad mégis sokat a francia válogatottnak: "Még ha nem is 100 százalékos, azt pontosan tudom, hogy ha a pályán van, a jelenléte elbizonytalanítja és alkalmazkodásra kényszeríti az ellenfeleket" - mondta Descamps.

Franciaország kedden a spanyolok ellen játssza az Eb első elődöntőjét, a másik ágon holland–angol párharcot rendeznek szerdán. 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!