A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Anglia ezen az Európa-bajnokságon egyelőre nem a pazar játékáról marad emlékezetes, ennek ellenére szerdán Hollandia ellen elődöntőn léphet pályára. Egy valamiben azonban kiemelkednek az angolok, a tizenegyesrúgások során kíméletlen hatékonysággal értékesítik a büntetőket. Most kiderült, mi a titka Southgate csapatának.

Az angol válogatott Németországba utaztatott egy légzésszakértőt, Stuart Sandemant, akinek egyetlen feladata van, hogy optimalizálja a focisták légzését kritikus helyzetekben, mint például a büntetőknél. 

Ezt olyannyira komolyan veszi, hogy már napvilágot látott olyan videó, amelyben az együttes sztárjai, például Harry Kane a földön fekszenek, fejük alatt párna, szemük csukva és úgy gyakorolják a helyes légzést.

firo : 06.07.2024, Football, Soccer: UEFA EURO 2024, EM, European Championship 2024, Quarterfinals, 1/4 Finals, M48, Match 48, ENG, England - SUI, Switzerland
Southgate mindent bevet a siker érdekében
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto

A levegő a kulcsa mindennek?

Sandeman nagy név a szakmában, a Beszív, kifúj című könyve bestseller, és a legfőbb tanácsa a válogatott tagjainak az, hogy 

mélyen szívják be a levegőt, legalább öt másodperc hosszan, majd ugyanennyi ideig is fújják ki, amikor sorsdöntő pillanat, például tizenegyes előtt állnak.

Egyébként, a Svájc elleni negyeddöntőn látni is lehetett a befektetett munka eredményét, Saka vagy Toney is úgy álltak a labda mögé, hogy a fenti technikával lélegeztek. A győzelem után Declan Rice-t emelték ki a társak, aki mindenkit emlékeztetett arra, mit tanultak és mit kell tenniük ebben a kiélezett helyzetben.

A szakértő munkáját egyébként elismerik a csapatnál is, már egy dedikált mezt is kapott ajándékba a játékosoktól, miután Szlovákiát 2-1-re megverték. 

Sandeman mellett még sportpszichológus, különböző területen tevékenykedő elemzők is azon dolgoznak, hogy Anglia az 1966-os világbajnoki címe után újra nagy, nemzetközi tornát nyerjen.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!