Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-bajnokság utolsó negyeddöntőjében Hollandia 2-1-re nyert Törökország ellen, ezzel bejutott az elődöntőbe. A kiesés után a törökök keményen szidták Clement Turpin játékvezetőt, szerintük a francia bírónak sokkal több sárga lapot kellett volna adnia a hollandoknak, Xavi Simonst pedig ki kellett volna állítania az első félidőben.

A török válogatott az első félidőben jobban játszott ellenfelénél, majd Samet Akaydin fejesgóljával a 35. percben vezetést is szerzett. A holland együttes a második játékrészre azonban feljavult, Ronald Koeman cseréinek is köszönhetően fordítani tudott, és 2-1-es győzelemmel jutott tovább az elődöntőbe.

Memphis Depay, Eb, holland, török, válogatott, negyeddöntő
A holland válogatott örülhetett a meccs végén
Fotó: AFP (Photo by Odd ANDERSEN / AFP)

Szidják a bírót a dühös törökök

A törökök nehezen emésztették meg az Eb-kiesést, a sajtóban arról írtak, Clement Turpin játékvezetőnek nagy szerepe volt abban, hogy nem tudtak továbbjutni. 

A törökök szerint a francia bíró a legnagyobb hibát akkor követte el, amikor Xavi Simonsnak piros helyett csak sárga lapot adott, miután a holland játékos durván letalpalta Mert Müldürt a 20. percben. 

A korábbi török játékvezető, Deniz Coban szerint botrányos, hogy durva szabálytalanságaik miatt a hollandok csupán négy sárgát kaptak a meccsen, mert legalább további négy sárga és egy piros lapot érdemeltek volna. 

Turpin bántott minket! A nemzeti csapatunk viszont remekül játszott ezen az Eb-n, szívből gratulálok nekik ezért a teljesítményért" -

mondta Coban.

Ami a foci-Eb elődöntőit illeti, kedden Spanyolország-Franciaország, szerdán pedig Hollandia-Anglia mérkőzéseket rendeznek. A két párosítás győztese július 14-én, vasárnap este 21 órától mérkőzik meg egymás ellen az Európa-bajnokság berlini fináléjában.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről