Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint Thomas Müller visszavonul a német labdarúgó-válogatottól, amely a negyeddöntőben búcsúzott a németországi Európa-bajnokságon.

Thomas Müller egyelőre nem vonul vissza, hiszen a Bayern Münchennel 2025 nyaráig él a szerződése, ugyanakkor a Bild információi szerint a válogatottban már nem lép többet pályára. A 34 éves játékos döntése nem meglepő, lévén már a spanyolok elleni Eb-negyeddöntő után is elismerte, nem biztos benne, hogy a jövőben lesz még fellépése a nemzeti csapatban. 

"Reálisan nézve lehetséges, hogy ez volt az utolsó meccsem a válogatottban. Az edzői stábbal le fogunk ülni és megbeszéljük, hogyan tovább".

ffiro : 05.07.2024, Football, Soccer: UEFA EURO 2024, EM, European Championship 2024, Quarterfinals 1/4 Finals, M45, Match 45, ESP, Spain - GER, Germany
Thomas Müller lemondta a válogatottságot
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Nos, a Bild úgy tudja, Müller döntött és visszavonul a válogatottól, amelyben 2010 márciusában mutatkozott be egy Argentína elleni barátságos mérkőzésen. A nemzeti csapatban összesen 131 alkalommal szerepelt, 45 gólt lőtt és kiosztott emellett 41 gólpasszt. Az ökörranglistát tekintve csak Lothar Matthäus (150 meccs/63 gól) és Miroslav Klose (137 meccs/46 gól) előzi meg. Legnagyobb sikerét a 2014-as, brazíliai világbajnokságon érte el, ahol aranyérmet nyert a német válogatott egyik oszlopaként. Öt gólt szerzett a tíz évvel ezelőtti kontinenstornán.

Müller az idei Európa-bajnokságon mindössze két meccsen lépett pályára, a Skócia ellen 5-1-re megnyert nyitómérkőzésen csereként beállva gólpasszt adott Emre Cannak, míg a spanyolok ellen hosszabbításban elveszített negyeddöntőben ugyancsak csereként küldte pályára Julian Nagelsmann a 80. percben. 

Bár egyelőre sem Müller, sem a német szövetség nem erősítette meg a hírt, a német sajtó tényként kezeli az elmúlt 15 év egyik legjobb német labdarúgójának válogatottbeli visszavonulását.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.  

Mindent egy helyen az Eb-ről