Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-válogatott egyik legjobbja az Eb-n a mindössze 16 éves Lamine Yamal, aki csodás gólt rúgott a franciák elleni elődöntőben. A Barcelona tinisztárja az előző idényben már játszott El Clásicón, de gyerekként is felejthetetlen élményben volt része a két spanyol gigász csúcsrangadóján.

Lamine Yamal az előző idényben a Barcelona játékosaként berobbant a futballelitbe, az Európa-bajnokságon pedig világsztárrá vált mindössze 16 évesen. Az Eb-k történetének legfiatalabb gólszerzője csodás gólt rúgott a franciák elleni elődöntőben, emellett pedig már három gólpassznál jár a kontinenstornán. 

Euro 2024: Spain - France
Lamine Yamal szépségdíjas gólt lőtt a franciák elleni elődöntőben
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A 17. születésnapját a vasárnapi Eb-döntő előtt ünneplő Yamalról egy érdekes felvétel került elő, amelyen egy 2016-os El Clasicón szerepelt. 

A spanyolok fiatal sztárja ekkor még csak 8 éves volt, és a játékoskijáróban éppen az ősi rivális Real Madrid akkori csapatkapitányát, Sergio Ramost kísérte ki a pályára. 

Maga a mérkőzés nem alakult jól a Barca számára a Camp Nouban, mert a Real Madrid Karim Benzema és Cristiano Ronaldo góljainak köszönhetően 2-1-re nyert, míg a katalánok részéről csak Gerard Piqué talált a kapuba.

A kis Yamal számára minden bizonnyal nagy élmény lehetett a meccs, a marokkói apától és egyenlítői-guineai anyától származó tehetség aztán 7 évvel később, 16 évesen és 106 naposan pályára is léphetett élete első El Clásicóján. Yamal az előző idény mindkét bajnoki csúcsrangadóján szerepet kapott, de a Real mindkét meccset megnyerte és bajnok is lett az évad végén.

Yamal vasárnap, a 17. születésnapját követően máris Európa-bajnok lehet, amennyiben a berlini döntőben a spanyol válogatott nyerni tud. A spanyolok ellenfele Hollandia vagy Anglia lesz, a két együttes szerdán 21 órától játszik elődöntőt Dortmundban.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.  

 

Mindent egy helyen az Eb-ről