Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur csapatánál elképesztő botrány robbant ki, ugyanis Rodrigo Bentancurt több meccsre is eltilthatják a csapattársára tett sértő megjegyzése miatt.

A 27 éves uruguayi válogatott középpályás egy júniusban tett kijelentése miatt került bajba, amikor az mondta, hogy minden dél-koreai ember külsőre ugyanúgy néz ki. Az egyik riporter azt kérdezte tőle, szerezne-e neki egy mezt Szon Hung Mintől, mire Bentancur azt felelte, hogy a koreai csapattársa bármely rokonától is kérhetné ugyanezt, mert szinte mind ugyanúgy néznek ki. 

Az uruguayi játékos később bocsánatot kért Szontól és azt állította, mindez egy nagyon rossz, félresikerült vicc volt a részéről, 

ám az angol szövetség nem hagyná annyiban a dolgot.

Rodrigo Bentancur megsértette a csapattársát
Fotó: AFP (Photo by Ben Stansall / AFP)

Az FA szerint Bentancur a csapattársa etnikumára vonatkozó kijelentésével szabályt sértett, ezért eltilthatják, a legrosszabb esetben 12 meccset kell kihagynia Angliában. A 27 éves játékosnak szeptember 19-éig van lehetősége fellebbezni az ítélet ellen.

A Tottenham Hotspur az Európa-liga főtábláján a Ferencvárossal is találkozik, 

a magyar bajnok az első hazai meccsét a londoni sztárcsapat ellen játssza majd a Groupama Arénában a második fordulóban. Bentancur esetleges eltiltása az európai kupameccsekre nem vonatkozik, tehát a Fradi ellen pályára léphet.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!