Vágólapra másolva!
Ötven éves korában meghalt Joey Beauchamp, az Oxford United angol futballcsapat egykori játékosa.

Az oxfordi születésű Beauchamp valóságos helyi hősnek számított a városban egészen elképesztő lokálpatriotizmusa miatt.

A tehetséges fiatalt 1994-ben, azaz 22 évesen 1 millió fontért vette meg a Premier League-ben szereplő West Ham United. Csakhogy Beauchamp egyetlen hivatalos mérkőzést sem játszott a londoniaknál, ugyanis olyan honvágya volt Londonban, alig 100 kilométerre Oxfordtól, hogy a West Ham jobbnak látta, ha eladja, így került 850 ezer fontért az Oxford riválisához, a világhírű egyetemvárostól már csak 50 kilométerre található Swindon Townhoz.

Azonban ott is csak 49 meccset játszott, és az 1995-96-os idényt már az Oxford Unitedben kezdte, és 2002. februári visszavonulásáig így két részletben összesen 428 meccset játszott és 80 gólt szerzett a sárga-fekete csapatban, a másod-, a harmad- vagy éppen a negyedosztályban.

A klub iránti imádata nem akadályozta meg abban, hogy visszavonulása után beperelje őket, de végül peren kívül megegyeztek egy elszámolási vitában. Az Oxford United végül 2011-ben rendezett búcsúmeccset Beauchampnak, ahol egy másik klublegendával, Dave Langannel együtt köszöntek el tőle, írja a BBC.

Mindent egy helyen az Eb-ről