A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Norvégiában egy gokartversenyen, míg Ausztráliában egy motorversenyen történt tragikus kimenetelű baleset. Mindkét szerencsétlenség megrázta az országot és annak sport közvéleményét.

Két tehetséges fiatal vesztette életét szinte egy időben a világ két egymástól több ezer kilométerre lévő szegletében. A norvégiai Sandefjord közelében lévő Andebu városka mellett rendezett gokartversenyen, valamint egy, az ausztráliai Central Coaston rendezett motorversenyen is tragédia történt.

Az észak-európai ország aprócska városának méretéhez képest hatalmas gokartfesztivált rendeztek, melyen több mint 200 versenyző állt rajthoz. A versenyt azonban előbb meg kellett szakítani egy hatalmas baleset után, majd, amikor kiderült, hogy a nagy a baj, az egész programot törölték. A Dagbladet beszámolója szerint egy 15 éves fiú szenvedett balesetet, akinek az életét már nem tudták megmenteni.

A tragédia után a Norvég Autósport Szövetség mellett az ország jelenlegi legsikeresebb és legismertebb autóversenyzője, a Formula-2-es tehetség, a 21 éves Dennis Hauger is kifejezte részvétét.

A norvég fiatallal szinte egy időben halt meg az ausztrál Amelia Kotze, aki még május 25-én szenvedett borzasztó balesetet az ausztráliai Új-Dél-Wales államban rendezett Central Coast-kupán. Az ugyancsak 15 éves sportolót az ország egyik legnagyobb motokrossz tehetségének tartották, aki nem sokkal korábban lett Victoria állam bajnoka, és, akit 2023-ban Új-Dél-Wales legjobb fiatal motorversenyzőjének választottak, számol be egy ausztrál motorsport oldal.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!