A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A hétvégén, Tatán, a Fényes Fürdőn folytatódik a strandröplabdázók Kelet-Nyugat országos körversenye. A mezőnyben ott lesz az idén a női Extraligát és a Magyar Kupát egyaránt megnyerő Vasas négy kiválósága: Nyári Virág, Pető Anita, Józsa Zsuzsanna és Dégi Barbara is.

A Nyugat-kör második állomásán az előzetes nevezések alapján rangos és népes mezőnyre számítanak a szervezők. Tatán homokra lép egy új női páros, a Józsa Zsuzsanna és Dambendzet Nathalie alkotta duó. Előbbi, a Vasas bajnoki és Magyar Kupa-aranyérmes ütője a napokban írt alá egyéves szerződést a svájci VC Kanti Schaffhausen csapatához, amelynek néhány hete tagja Dambenzet is. Érdekesség, hogy a magyar mezőny egyik legponterősebb ütője ezentúl feladóként szerepel majd.

Józsa eddig is gyakori vendége volt a honi strandröplabda versenyeknek, mostantól azonban külföldön is gyakorolni fogja a kettő-kettő elleni játékformát. "Dambendzet Nathalieval a tatai verseny után a július végén, Gyenesdiáson rendezendő országos bajnokságon is indulunk. Párosunk reményeink szerint hosszú életű lesz, szeretnénk egész évben homokon is edzeni és rangos nemzetközi versenyeken részt venni" - mondta el Józsa Zsuzsanna.

A strandröplabdázás korábbi magyar bajnoka, Dambendzet Nathalie mellett további kiválóságok színesítik a tatai Nyugat-körverseny mezőnyét. Az országos bajnokság címvédője és korábbi többszörös győztese, Nyári Virág a tavaly az olimpiai részvételt is megpályázó Pethő Anitával alkot duót, Dégi Barbara pedig Antoni Krisztinával alkot egy párost.

A verseny szombaton 9.30-kor a sorsolással kezdődik, mégpedig az agárdi első forduló eredményein alapuló kiemeléssel. Szombaton négy pályán zajlanak a selejtezők, vasárnap pedig kettőn a döntők. A párosok versenyeivel párhuzamosan parkröplabda torna is lebonyolításra kerül, füves pályákon

a NIVEA Nyugat-kör élcsoportjának állása az első, agárdi forduló után
férfi párosok:
1. Takács Gergely - Takács László 20 pont
2. Bolvári Dániel - Koch Norman 15 pont
3. Dobos Viktor - Szabó László István 12 pont
4. Szebellédi Balázs - Vereczkey Mátyás 8 pont

női párosok:
1. Antoni Krisztina - Dégi Barbara 20 pont
2. Lovász Katalin - Pintér Szilvia 15 pont
3. Kriegel Éva - Kriegel Orsolya 12 pont
4. Kránitz Lívia - Szabó Adrienn 8 pont.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!