A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Csoportjuk harmadik helyén zárták a mieink a csoportmeccseket, így az ötödik helyért játszhat a magyar korfballválogatott a budapesti korfball-Eb-n.

Kevés olyan alkalom van, amikor a tömeg egyszerre - és nagy egyetértésben - zengi, hogy "Hajrá, Magyarország!" és "Húzzunk bele!" A korfball-Eb csoportmérkőzéseinek utolsó napján megrendezésre kerülő magyar-cseh meccs egy volt ezek közül. A magyar válogatott a korábbi csoportmérkőzések során Belgium és Katalónia ellen lépett pályára, de csupán egyszer sikerült győzelmet aratnia. Érthető hát, hogy a döntő fontosságú meccsen a közönség egyesített erővel igyekezett maximális támogatást nyújtani a mieinknek.

Az Európa-bajnokság első napján elszenvedett vereség után egy kis reménységre adott okot a katalán válogatott ellen aratott győzelem. A magyar csapatnak mindannak ellenére sikerült 17-13-ra verni a katalán alakulatot, hogy a magyar csapat trénerének betegsége miatt elmaradt a délelőtti edzés.

A csoportmérkőzések utolsó napján a cseh válogatott ellen ezt azonban már nem sikerült megismételniük. A világranglistán a harmadik helyen álló csehek érvényesítették a papírformát, és 19-15-re verték a magyarokat - még ha könnyű dolguk nem volt is. A mieink a lendületes kezdés után már a negyedik percben 3-0-ra vezettek, de ellenfeleik sajnos hamar átvették a vezetést. És bár ezt a meccs végéig meg is tartották, a mieink nem hagyták magukat egykönnyen legyőzni - erős támadásukkal és szilárd védekezésükkel, ha megverniük nem is, de megizzasztaniuk sikerült a cseh alakulatot.

Így a magyar válogatott az A csoport harmadik helyén zárta a csoportjátékokat, és ezután már csak az ötödik helyezés lehet a cél. A helyosztó mérkőzésekre 20-án, csütörtökön kerül sor, amikor is az első akadályt e cél felé az orosz alakulat jelenti majd számukra. Velük 16.30-kor mérkőznek meg a mieink, és a lelátóról még az eddigieknél is több biztatásra számítanak.

A helyosztó találkozók során elsőként a csoportjában (A) negyedik helyen álló katalán alakulat lép pályára a másik csoport (B) harmadik helyezettje, a német válogatott ellen. Ezt követi a magyar-orosz mérkőzés, majd az eddig veretlen belgák és a B csoport másodikjai, a britek közti meccs. Végezetül a másik veretlen alakulat, a holland válogatott mérkőzik meg az A csoport második helyén álló csehekkel.

A mérkőzések egytől egyig izgalmasnak ígérkeznek, hiszen a tét a szombati döntőbe jutás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!