A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Már a negyeddöntőben búcsúzni kényszerült az NHL Keleti főcsoportjának második és a Nyugati konferenciájának harmadik helyezettje. A Boston Bruins és a Vancouver Canucks egyaránt hazai pályán bukta el a sorsdöntő hetedik mérkőzést, előbbit a Montreal Canadiens, utóbbit a Calgary Flames tréfálta meg.

Kisebbfajta csoda történt Bostonban, az NHL negyedöntőinek egyik helyszínén, hol a hazai együttes, a Keleti főcsoport alapszakaszának második helyezettje nem bírt a hetedik Montreallal, s a lehető legszorosabb csatában végül 4-3-as összesítéssel búcsúzni kényszerült. A Boston végzetét Richard Zednik jelentette, aki kétszer is bevette Andrew Raycroft kapuját, kialakítva a 2-0-s végeredményt.

A vendégeknél Jose Theodore pályafutása során először ért el shutoutot a rájátszásban, összességében 32 lövést hárított. Érdekesség, hogy a Canadiens története során először tudott 1-3-as hátrányról fordítani, míg a Bruins 1982. április 25-e óta nem veszített hetedik mérkőzést - akkor is kanadai csapat, a Quebec tréfálta meg.

Érdekes mérkőzésen van túl a Vancouver Canucks és a Calgary Flames is, a hazai pályán játszó, alapszakaszban a Nyugati főcsoportban harmadik helyet megszerző Canucks ugyanis nem tudott élni a lehetőséggel, s bár Matt Cooke a rendes játékidőben még kétszer kiegyenlítette Jarome Iginla találatait, a hirtelen halálban, 85 másodperc elteltével Martin Gelinas begyötörte a Flames továbbjutást jelentő gólját.

Keleti főcsoport, negyeddöntő:
Boston Bruins - Montreal Canadiens 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)
gól:
Zednik 2 (50:52, 59:52)
a párharcot a Montreal 4-3-ra nyerte.

Nyugati főcsoport, negyeddöntő:
Vancouver Canucks - Calgary Flames 2-3 (0-0, 0-1, 2-1, 0-1) - hosszabbítás után
gól:
Cooke (47:32, 59:54), illetve Iginla 2 (32:50, 50:14), Gelinas (61:25)
a párharcot a Calgary 4-3-ra nyerte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!