Vágólapra másolva!
A Carolina Hurricanes hazai környezetben hosszabbítás után nyert a Buffalo Sabres ellen, s ezzel átvette a vezetést az NHL Keleti főcsoportjának döntőjében.

Az ötödik mérkőzésen a vendég Buffalo szerzett vezetést, Drury Pyatt passza után csapta be Gerbert, de 17 másodperccel később már 1-1 állt az eredményjelzőn, Justin Williams szállította az egyenlítő gólt.

A Buffalo az első harmad végén, és a második elején újabb gólokat szerzett, így a Hurricanesnél kapuscsere történt, Gerber helyett az újonc Cam Ward állt a háló elé. A csere bejött, mert Ward mind a 15 lövést hárította, elől pedig a csatárok is belehúztak, két régi motoros, Recchi és Brind'Amour tett arról, hogy 60 perc után ne legyen vége a meccsnek, utóbbi góljánal az az Eric Staal jegyzett asszisztot, aki immáron 15 mérkőzés óta mindig szerez pontot.

A ráadást a Sabres kezdte emberelőnyben, de eltékozolta a lehetőséget, a Carolina azonban nem hibázott, a hosszabbítás kilencedik percében létszámfölényben támadtak a hazaiak, a palánkról lecsorgó pakkot Whitney tolta Stillman elé, aki a kapus lába között lőtt a hálóba. A hatodik találkozót magyar idő szerint szerda hajnalban rendezik Buffalóban. A párharc győztesére az Edmonton Oilers vár a nagydöntőben.

Keleti főcsoport, döntő, 5. mérkőzés:
Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres 4-3 (1-2, 2-1, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után
gól: Ju. Williams (7:25), M. Recchi (25:21), R. Brind'Amour (30:04, emberelőnyből), C. Stillman (68:46, ee.), illetve C. Drury (7:08), D. Roy (17:32), T. Lydman (21:55)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 a Carolina javára.

Mindent egy helyen az Eb-ről