Vágólapra másolva!
Hatból hat, ez a Buffalo Sabres mérlege az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság idei szezonját tekintve. A Szablyások ezúttal hazai pályán ütöttek kilencet a teljesen demoralizált Philadelphiának.

1975 óta nem kezdte olyan jól az évadot a Buffalo Sabres jégkorongcsapata, a keddi játéknapon a Flyers csak nézte, ahogy a hazai csapat 9-1-re nyer. Makszim Afinogenov egy gólt és négy gólpasszt jegyzett, Thomas Vanek két gólt és két asszisztot írt fel a neve mellé, de Derek Roy is kétszer mattolta Robert Esche kapust.

"Nem minden mérkőzés alakul így, egyelőre nagyon kedv4ező képet festettünk magunkról, de nem lesz ilyen könnyű ez a szezon" - nyilatkozta Lindy Ruff edző.

Már nem százszázalékos viszont a Dallas Stars, amely öt győzelem után San Joséban szenvedett vereséget. A hazaiak kapujában Jevgenyij Nabokov 32 védést mutatott be, s idei harmadik meccsén másodszor ért el shutoutot. A meccs két gólját Milan Michalek és Mark Bell szerezte, a Sharks így 5-1-es mutatóval kezdte az idényt, ami franchise-rekordnak számít.

A Dallas bukásával a Buffalo mellett már csupán a Minnesota Wild mondhatja el magáról, hogy veretlen a 2006-2007-es évadban.

Eredmények:
Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers 9-1
Montreal Canadiens - Calgary Flames 5-4
St. Louis Blues - Phoenix Coyotes 2-5
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 2-1
San Jose Sharks - Dallas Stars 2-0.

Mindent egy helyen az Eb-ről