Vágólapra másolva!
Egészen kivételes gólt szerzett a nyugati junior hokiligában (WHL) szereplő Portland Winterhawks csatára, Cross Hanas. A 17 éves fiú a kapu mögül, a korongot az ütő tollára vákuumozva húzta be a Tri-City kapujába.

Hanas csapata 1-0-ra vezetett a második harmadban, amikor a szélsőhöz került a korong. Először megpróbált középre játszani, de a pakk visszapattant hozzá, ekkor gondolta úgy, hogy ehhez a trükkhöz folyamodik, amit saját elmondása szerint sokszor gyakorolt már edzésen, de élesben még sosem vetette be.

Ennek a gólnak külön neve is van (mint például fociban a panenkázás), Michigan lacrosse-gólnak hívják. A lacrosse nevű sportban nem ritka az ilyen találat, a Michigan pedig onnan jön, hogy először a Michigan Egyetem játékosa, Mike Legg használta ezt a technikát még 1996-ban, az egyetemi bajnokság regionális döntőjében.

15 évvel később az akkor még csak 19 éves finn tehetségnek, Mikael Granlundnak is sikerült ilyen gólt szereznie, méghozzá a 2011-es világbajnokságon az oroszok ellen. Az alábbi videón 1.14-től a magyar reakció is hallható.

Granlund és Legg között óriási különbség, hogy előbbi eddig 477 NHL-mérkőzésen lépett jégre, melyeken összesen 322 pontot szerzett, emellett világbajnoknak (éppen 2011-ből) és olimpiai bronzérmesnek mondhatja magát, utóbbi viszont az egyetem elvégzése után a jégkoronggal is felhagyott.

Meglátjuk, Hanas melyik utat követi. Ez a gól nem egy rossz ajánlólevél, ráadásul az előző szezonban is az ő találatát választották a legszebbnek a WHL-ben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!