Vágólapra másolva!
Elhalasztották a Los Angeles Lakers meccsét az NBA következő körében. A magyar idő szerinti szerda hajnali találkozón pont a Los Angeles Clippers lett volna az ellenfél, de Kobe Bryant tragikus halála után a halasztás mellett döntöttek.

Kobe Bryant ötször volt bajnok az NBA-ben, összesen 20 éven át játszott a Los Angeles Lakers csapatában. Vasárnap, 41 évesen halt meg, miután helikopterével lezuhant, a fedélzeten öszesen kilenc ember volt, köztük a legenda 13 éves lánya is, Gianna.

A NBA közleménye szerint a Lakers szervezetének tiszteletben tartása miatt halasztották a meccset későbbi időpontra, a pénteki, Portland elleni meccset már megtartják majd.

Közben először nyilvánult meg a tragédia kapcsán az NBA és a Lakers legnagyobb aktív sztárja, LeBron James.

Kobe Bryant és LeBron James az amerikai válogatottban Forrás: AFP/Filippo Monteforte

James arról írt, hogy felelősséget vállal, hogy továbbvigye a legenda örökségét, az Instagramon írt megható posztot, természetesen megrendült a tragédia után, előkerült egy videó róla, miután a csapat megérkezett Philadelphiából a legutóbbi meccsükről, zokogva vette tudomásul a hírt.

„Nem állok készen, de itt vagyok. Itt ülök, próbálok írni valamit, de akárhányszor próbálkozok, mindig csak a sírás marad, miután eszembe jut Gigi és a barátság, a kötelék, a testvériség, ami közöttünk volt. Szó szerint hallottam a hangod még vasárnap, mielőtt Philadelphiából elindultunk LA-be. Életemben nem gondoltam volna, hogy ez lesz az utolsó alkalom, hogy hallhatom a hangod. WTF!! Összetört a szívem, és le vagyok sújtva. Szeretlek, közben pedig Vanessára és a gyerekekre gondolok. Megígérem, hogy viszem tovább az örökséged. Rengeteget jelentettél mindnyájunknak, a Lakers-családnak, és az én felelősségem, hogy ezt a szart a hátamra vegyem és menjünk tovább. Küldj erőt az égből, és figyelj ránk, mi itt vagyunk. Nagyon sok mindent szeretnék még mondani, de most nem tudok, mert még nem állok készen. Amíg újra találkozunk, testvérem!"

A csapat másik nagy alakja, Anthony Davis arról írt, mennyire nehéz ez a helyzet, hiszen Kobe volt az, aki először a szárnyai alá vette őt. Rengeteget beszélgettek, amiért mindig hálás lesz neki

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!