A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Sokként érte a UFC-t a szervezet egyik legnagyobb bajnokának visszavonulása

UFC 249 Cejudo v Cruz GettyImageRank2 SPORT MARTIAL ARTS
JACKSONVILLE, FLORIDA - MAY 09: Henry Cejudo (L) of the United States celebrates defeating Dominick Cruz (not pictured) of the United States in their bantamweight title fight during UFC 249 at VyStar Veterans Memorial Arena on May 09, 2020 in Jacksonville, Florida. Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Szombati, Dominick Cruz elleni győzelmét követően váratlanul bejelentette visszavonulását a UFC két súlycsoportban is világbajnok harcosa, Henry Cejudo. 

A 2008-as pekingi olimpián a szabadfogásúak 55 kilós mezőnyében aranyérmes birkózó a szombati jacksonville-i gála második főmérkőzését vívta, és a második menetben TKO-val győzte le Dominick Cruzt. Ezt követően jelentette még az oktagonban, hogy 33 évesen, 16 győzelemmel és 2 vereséggel a háta mögött visszavonul.

"Boldog vagyok azzal, amit elértem, eleget tettem le az asztalra a sportban. Szeretnék elsétálni, és élvezni az életet. 33 éves vagyok, van egy lányom, aki most is otthonról nézett. 11 éves korom óta arra tettem fel az életem, hogy oda jussak, ahol most vagyok. Ma este visszavonulok. Dana bácsi (Dana White, a UFC elnöke), köszönök mindent. Mindenkinek nagyon köszönöm" – mondta a tévénézőknek címezve üzenetét, miután a floridai UFC 249 gálán nem lehettek jelen nézők.

Cejudo 2013-ban váltott birkózásról a kevert harcművészetekre (MMA), két és fél alatt hatból hat mérkőzést nyert, mielőtt 2016 elején aláírt volna a UFC-hez, ahol megnyerte következő négy mérkőzését, majd kikapott a légsúly és az egész szervezet valaha volt egyik legnagyobb bajnokától, a világbajnoki övét tizenegy alkalommal megvédő Demetrious Johnsontól. Ezt követően begyűjtött még egy vereséget (megosztott pontozással kapott ki Joseph Benavideztől), de innentől csak győzelmek jöttek, melyek közül kiemelkedik, hogy 2018 áprilisában végül ő vette el Demetrious Johnson légsúlyú övét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!