A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egészen lehetetlen pózban végzett ellenfelével a UFC-bajnok - videó

Sport Martial Arts 775534129 Horizontal
A handout image released by the Ultimate Fighting Championship (UFC), shows Deiveson Figueiredo of Brazil celebrating after defeating Joseph Benavidez in their featherweight championship fight during the UFC 251 event at UFC Fight Island in Abu Dhabi's Yas Island on July 19, 2020. (Photo by Jeff BOTTARI / ZUFFA LLC / AFP) / === RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / ZUFFA LLC" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS ===
Vágólapra másolva!
Megvédte UFC-légsúlyú bajnoki címét Deiveson Figueiredo, miután a szervezet 255-ös sorszámot viselő gáláján már az első menetben lefojtotta Alex Pérezt. A nőknél a kirgiz szupersztár, Valentina Sevcsenko a várt nagy küzdelemben tudta csak legyőzni Jennifer Maiát.

A UFC Las Vegas-i edzőközpontjában, az Amexben, szurkolók nélkül rendezett gála főmérkőzésén a brazil Deiveson Figueiredót (20-1) nem nagyon zavarta meg, hogy nem az eredetileg beharangozott ellenfél, azaz Coby Garbarandt ellen kellett az oktagonba lépnie. A bicepsz-szakadást szenvedő kihívó helyére beugór Alex Pérez (24-6) nem volt veszélytelen ellenfél, de nem tudta megnehezíteni a légsúlyú bajnok első címvédést, Figueiredónak ugyanis 2 perc sem kellett hozzá, hogy egy nem éppen hétköznapi pózban bemutatott fojtással kopogásra bírja ellenfelét.

A női légsúlyú mezőnyben a címvédő kirgiz Valentina Sevcsenkóra (20-3) sem várt könnyű feladat a brazil Jennifer Maia (18-7-1) ellen. A fogadóirodáknál egyértelműen a térdműtét után visszatérő bajnok volt az esélyesebb (12 ezer dollárra csupán 600-at lehetett nyerni a győzelme esetén), azonban a remek földharcos, és kellemetlenül kemény Maia bizony feladta neki a leckét. A második menetben majdnem meg is fogta Sevcsenkót, az ötödik menet végén azonban mindhárom pontozó a címvédőt látta jobbnak egyaránt 49-46 arányban. A bajnoknak érthetően jó volt a kedve a mérkőzés után:

Érdekesség, hogy Sevcsenko nővére, Antonina is ketrecbe lépett az est folyamán, és ő is egy brazil harcost győzött el, Arianne Lipski személyében. A testvérek így örültek egymásnak a színfalak mögött:

Az est, ahogy azt már lassan megszokhatjuk, legnagyobb K.O.-ját Joaquin Buckley szállította: a középsúly nagy reménysége a legendássá vált Abu Dzabi-i pörgőrúgása után ezúttal az öklével dolgozott jól, és ütötte le kegyetlen pontossággal az első vereségét elszenvedő Jordan Wrightot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!