Vágólapra másolva!
Az NFL átlagosan 21,0 millió nézőt számlált meccsenként a nyitó héten, ezzel ez volt a legnézettebb első hét a liga történetében. A liga és a Nielsen szerda reggel közölte, hogy az egy mérkőzésre jutó átlag a televíziós és digitális platformokon 12%-os növekedést mutat a tavalyi évhez képest.

Összességében 123 millióan láttak legalább egy mérkőzés egy részét, ami 2019 óta a legmagasabb szám egy nyitó héten. „Nagyszerű kezdés a nézettséggel. Nagyszerű volt visszatérni, és sok mindenért lehetett izgulni” - mondta Hans Schroeder, az NFL Media ügyvezető alelnöke. Az NBC-nek volt a legnézettebb mérkőzése, 

a Super Bowl címvédő Kansas City 27-20-as győzelme a Baltimore ellen; a múlt csütörtöki nyitómeccset átlagosan 29,2 millióan nézték a televízióban és digitálisan. 

Ez volt az NBC második legnagyobb nézettségű mérkőzése az alapszakaszban 2006 óta, amikor is megszerezte a „Sunday Night Football” csomagot. A Detroit és a Los Angeles Rams vasárnap esti mérkőzése, amelyet a Lions hosszabbításban 26-20-ra nyert meg, átlagosan 22,7 milliós nézettséget ért el, ami 3%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest.

Tom Brady első mérkőzése a Fox vezető elemzőjeként - a Dallas 33-17-es győzelme a Cleveland ellen - 23,93 milliós átlagot hozott. A hat mérkőzés, amely a Fox dupla kínálatának része volt (négy korai, két késői), átlagosan 18,64 milliós nézettséget hozott, ami a csatorna legjobb kezdését jelentette 2020 óta. A CBS-en átlagosan 17,79 millióan nézték a hat meccset, ami a legjobb eredmény az 1. héten azóta, hogy 1998-ban visszaszerezte az NFL jogait. 

NFL, PHILADELPHIA EAGLES VS GREEN BAY PACKERS
Jordan Love sérülése a Packers egész szezonjára kihatással lehet
Fotó: AGIF via AFP/Ettore Chiereguini

A Philadelphia 34-29-es győzelme a Green Bay ellen az NFL első péntek esti 1. heti mérkőzésén 54 év után 14,0 milliós átlagot hozott a Peacock és az NBC leányvállalatainak Philadelphiában, Green Bayben és Milwaukee-ban. 

Ez volt a második legnézettebb élő esemény a Peacock négyéves történetében, a tavalyi szezonban a Kansas City és Miami közötti AFC wild card round mérkőzés után. 

„Azt hiszem a számok még a várakozásainkat is felülmúlták. Brazília nagyszerű volt, a mérkőzés pedig izgalmas” - mondta Schroeder.

A „Monday Night Football”-t az ABC-n, az ESPN-en, az ESPN2-n és az ESPN+-on átlagosan 20,4 millióan nézték a San Francisco 32-19-es győzelmét a New York Jets ellen, annak ellenére, hogy a legtöbb DirecTV-ügyfél nem tudta fogni az adást a Disney-vel folytatott közvetítési vita miatt (csak akkor tudták nézni, ha az ABC leányvállalata nem a Disney tulajdonában volt, ami a New York-i és San Francisco-i DirecTV-ügyfelek esetében nem így volt).

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!