Vágólapra másolva!
A Miami Dolphins tartalékba helyezte Tua Tagovailoa irányítót, jelentette be a csapat kedden.

Tagovailoa a múlt heti, Buffalo Bills elleni vereség során szenvedett agyrázkódást, és legalább négy mérkőzést kihagy. A Dolphins azért helyezi tartalékba Tagovailoát, hogy hosszabb időt adjon arra, hogy átmenjen az NFL agyrázkódási protokollján és találkozzon külsős neurológusokkal. 

A Miami a 6. héten szünetet tart, így Tagovailoa legkorábban október 27-én, az Arizona Cardinals ellen térhet vissza a keretbe, így a tartalék irányító, Skylar Thompson kezdhet vasárnap a Seattle Seahawks ellen. A Miami azt is bejelentette, hogy a Baltimore Ravens edzőtáborából szerződtette Tyler Huntley irányítót.

A 26 éves Tagovailoa a Thursday Night Footballon szenvedett agyrázkódást, miután összeütközött a Buffalo Bills safetyjével, Damar Hamlinnel. Tagovailoa-nál négy agyrázkódást diagnosztizáltak a 2019-es utolsó Alabama-szezonjáig visszamenőleg, ahol az agyrázkódás mellett csípő- és orrtörést is szenvedett. 

Emellett Tagovailoa 2022-ben négy NFL-alapszakaszmeccset és a wild-card fordulót hagyta ki több agyrázkódás miatt. A hawaii születésű játékos állítólag nem tervezi a visszavonulást, és arra összpontosít, hogy visszatérjen a pályára. A 2023-as szezonja remekül sikerült, 4624 passzolt yarddal vezette az NFL-t, 11-6-os rekordot elérve az alapszakaszban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!