Vágólapra másolva!
Juhász Dorka csapata, a Minnesota Lynx 88-77-re legyőzte a vendég Connecticut Sunt az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság (WNBA) elődöntőjének ötödik, utolsó mérkőzésén, így 3-2-es összesítéssel bejutott a döntőbe.

A magyar válogatott játékos kedden egy percet töltött a pályán a hajrában, ez idő alatt nem dobott pontot. Az alapszakasz második helyén záró minneapolisi együttesben a Győr kanadai légiósa, Bridget Carleton két pontig jutott. A négyszeres bajnok Lynx 2017 óta először döntőzhet a WNBA-ben - írja az MTI.

Minnesota Lynx v Las Vegas Aces
Juhász Dorkáék bejutottak a döntőbe
Fotó: Getty Images via AFP/2024 Getty Images

A másik ágról korábban az alapszakaszgyőztes New York Liberty került a fináléba, miután 3-1-es összesítéssel búcsúztatta ki a címvédő Las Vegas Acest. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó nagydöntő magyar idő szerint péntek hajnalban kezdődik New Yorkban.

Az eddigi öt fináléját elvesztő Liberty és a Lynx az idén négyszer meccselt egymással, ebből háromszor Juhászék nyertek.

A magyar válogatott kosaras tavaly mutatkozott be a WNBA-ben és első szezonjában 38 mérkőzésen átlagban 6 pontot, 6,5 lepattanót és 2,6 gólpasszt ért el, az idény végén pedig beválasztották liga újonc ötösébe.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!