A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Spanyol és brazil sérültek

Események

Vágólapra másolva!
Az angol lapok szerint a Manchester United több játékossal is kacérkodik, Xavi Katarba igazolhat, a spanyoloknál a kapus, a braziloknál egy csatár sérült meg. A vasárnapi vb-hírek egy helyen.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül49 bejegyzés
11:24
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Ez lesz ma a tévében

A futballvébéről Svájc-Ecuador, Franciaország-Honduras és Argentína-Bosznia is a képernyőre kerül. A többiről itt olvashat.

11:24
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Nagyon erős a bosnyák alapcsapat

Alapcsapatát nagyon erősnek tartja, az egyik legjobb kapus nála véd, így nem tart semmitől Safet Susic, a bosnyák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A vb-újonc Argentína ellen kezd, és szeretné futballsikerekkel feledtetni a háborús emlékeket. A részletekről itt olvashat.

11:24
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

MU: ez aztán erősítés lenne!

A világbajnokság hatására máris beindultak az átigazolási pletykák. A Daily Mirror úgy tudja, hogy a Manchester United a spanyolok elleni parádé hatására máris az Ajax balbekkjének, Daley Blindnek a szerződtetését fontolgatja, míg a Daily Mail szerint két Bayern-sztár, Arjen Robben és Bastian Schweinsteiger is az Old Traffordra tart. A Daily Star a Real Madrid horvát középpályást, Luka Modricot a Chelsea-vel boronálta össze,

11:46
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Honduras nem alattomos

A hondurasi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Luis Fernando Suarez visszautasította azokat a vádakat, hogy csapata alattomosan futballozna. A közép-amerikai együttes vasárnap Franciaország ellen kezdi meg vb-szereplését, de sok támadás éri a keményebb játékstílus miatt. A csapat egy hete 0-0-s döntetlent ért el Anglia ellen egy felkészülési mérkőzésen, és Steven Gerrard komoly kritikával illette a hondurasiak játékát.

"Tizenhat selejtezőmérkőzést vívtunk a vébé előtt, és egy piros lapot sem kaptunk. A szabályok szerint futballozunk, nem vagyunk sem durvák, sem alattomosak. A mi általunk képviselt stílusra több melléknevet is használhatnánk, mondhatjuk azt, hogy rámenősek vagyunk, de az is, hogy intenzíven futballozunk" - nyilatkozta Suarez.

12:05
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Nézzen brazil gólokat!

1982-ből, de csodálatosak!

12:16
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Nulla óra

Benzemáék rajta készen állnak - legalábbis a L'Equipe sportnapilap szerint.

12:31
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Rooney botrányos szöglete

De szerencsére sikerült összevágni és összehasonlítani a liverpooli Iago Aspas Chelsea elleni ügyetlenkedésével.

12:45
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Scolari kitart

A kritikák ellenére nem változtat a kezdőcsapat összetételén Luis Felipe Scolari, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki Mexikó ellen is ugyanis azt a 11 játékost küldi pályára, mint a horvátok elleni nyitómérkőzésen, értesült az AS. A szakember se Hulkot nem cseréli le, pedig ő nem nagyon találta a helyét, se a sárga lapok miatt veszélyeztetett Neymar, Luiz Gustavo kettőst.

13:22
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Mourinho Costát akarja

A Chelsea labdarúgócsapatának edzője, José Mourinho megerősítette, hogy megkérte a klubvezetőket, próbálják megszerezni az Atlético Madrid spanyol válogatott csatárát Diego Costát. A támadó az előző szezonban 36 gólt szerzett, és bajnoki aranyéremhez segítette klubját.

"Costa az a játékos, akire szükségem van. Hiszek abban, hogy elérhetjük és aláír a Chelsea-hez" - nyilatkozta Mourinho a Marcának.

13:29
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Variáció egy brazil büntetőre

14:22
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Rajtolnak a gallok és a gauchók

Megkezdődnek az F csoport küzdelmei is, rögtön a vb egyik esélyese, Argentína mutatkozik be az izgalmas bosnyák válogatott ellen. Az E csoportban tovább folytatódik Európa és Latin-Amerika küzdelme: Franciaország Hondurasszal, Svájc pedig Ecuadorral csap össze. A részletes beharangozó írást itt olvashatják.

14:58
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Még Bergkamp is csettintene

Tökéletes technikával dolgozták fel Van Persie csodagólját, a videót az Ordem e Progresso blogon tekinthetik meg

15:11
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Vizsgálni fogja a drónokat a FIFA

Didier Deschamps pénteken vizsgálatot követelt, mert a franciák zárt edzésén egy drón repült a pálya fölé. Néhány játékos ugyan azzal viccelt, hogy egy UFO figyeli őket, Deschamps viszont az ellenfelekre gyanakszik (Svájc, Honduras, Ecuador), ezért azonnal jelentette az esetet. Ma a FIFA bejelentette, hogy nem hagyják szótlanul az esetet, és vizsgálatot indítanak a körülmények tisztázására.

15:51
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Két stábtagot is elveszített Anglia

Az angol labdarúgó-válogatott fizikoterapeutája, Gary Lewin furcsa sérülést szenvedett az Olaszország elleni mérkőzés alatt. Nem ő az első, aki kidőlt az angolok stábjából - az esetekről bővebben cikkünkben olvashat.

15:52
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Nem játszhat a vb-n a jobbhátvéd

Az ausztrál válogatott nem számíthat a brazíliai labdarúgó-világbajnokság további részében a Chile elleni csoportmérkőzésen megsérült Ivan Franjicra. A 26 éves jobb hátvédet a 3-1-re elveszített pénteki találkozó 49. percében kellett lecserélnie Ange Postecoglou szövetségi kapitánynak, aki másnap jelezte, hogy a vizsgálatok szerint egy komoly szakadás van Franjic térdínában, így számára a torna véget ért.

Az ausztrálok egyetlen gólját előkészítő védő kiesése komoly gondot jelent csapatának, melyben vélhetőleg Ryan McGowan játszik majd a posztján szerdán, a hollandok elleni összecsapáson.

16:29
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Messi jobb helyzetben van, mint Maradona

Osvaldo Ardiles, az 1978-as vb-győztes argentin válogatott tagja szerint Messi valamivel könnyebb helyzetben van a nemzeti válogatottat tekintve, mint Maradona volt a nyolcvanas évek közepén. 

"Mindenki azt várja Messitől, hogy Maradonához hasonlóan megnyerje csapatának a vb-t. Ő azonban most sokkal szerencsésebb helyzetben van, hiszen olyan társak vannak mellette a válogatottban, mint Kun Agüero vagy Angel Di Maria. Ezzel együtt óriási rajta a nyomás, de ez igaz a torna többi sztárjára, Robbenre, Cristiano Ronaldóra vagy Van Persire. Minden azon múlik, ki hogyan dolgozza fel az elvárásokat. Argentína mindenesetre a torna egyik favoritja, Bosznia-Hercegovina ellen ennek megfelelően kell pályára lépni a csapatnak" - írta a Times of Indiában vezetett saját rovatában Ardiles.  

16:33
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Balotelli a menyasszonyának ajánlotta a gólját

"Nagyon különleges érzés, még sosem játszottam világbajnoki meccset, teljesen elképesztett a hangulat. Ezért is örülök annyira, hogy sikerült gólt szereznem, amit a jövendőbelimnek ajánlanék, aki a helyszínen tekintette meg az összecsapást" - mondta Balotelli a Gazzetta dello Sportnak.

 

16:47
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Már most jobb a vb, mint az előző

Ön is így érzi? Itt összeszedtük, pontosan mitől jobb.

16:53
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Kijárt volna a döntetlen

Sterling és Sturridge jó volt, Baines kritikán aluli. Ilyen jegyek kerültek az angolok ellenőrzőjébe.

16:54
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Japán nem volt elég agresszív

Alberto Zaccheroni, a Japán válogatott szövetségi kapitánya hevesen kritizálta játékosait az Elefántcsontpart ellen 2-1-re elveszített mérkőzés után. 

"Jól kezdtük a meccset, de aztán elaludtunk. Elefántcsontpart magasabb tempóra kapcsolt, és erőből lenyomtak minket. Hagytuk, hogy felépítsék a támadásaikat a meccs azon periódusában, amikor éppen nekünk kellett volna agresszívebben fellépnünk. Ehelyett túl sok teret engedélyeztünk nekik, sem védekezésben, sem támadásban nem játszottunk jól. Még két meccsünk van hátra (Görögország és Kolumbia ellen), mentálisan is össze kell szedni magunkat, hogy fokozzuk a játékosok harca kedvét - füstölgött Zaccheroni a mérkőzést követően. 

17:15
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Az olasz és az angol kapitány is elégedett

A D csoport szombat éjszakai rangadóját követően a győztes olasz csapat, illetve az angol válogatott kapitánya is elégedetten értékelte a látottakat. Cesare Prandelli, a 2-1-re győző olaszok szakvezetője szerint beváltak a taktikai húzásai a meccsen, melyen az volt az elsődleges cél, hogy uralják a középpályát.

"Nincsenek olyan erős és gyors futballistáink mint az angoloknak, viszont nagyon technikás játékosainkkal ügyesen tartottuk a labdát. Nehéz mérkőzés volt, de kontrol alatt tudtuk tartani a középpályát" - mondta a szakvezető, hozzátéve, hogy a cserék is folytatni tudták az addigi játékot. A szakember külön kiemelte, hogy tanítványainak nagyon figyelniük kellett arra, hogy riválisuk ne tudjon kontrázni, és ezt a feladatot is jó megoldották. Prandelli a körülményekre is kitért, őrültségnek nevezve, hogy a nagy melegben és hatalmas páratartalomban rendezett meccsen nem volt ivószünet.

Roy Hodgson, az angolok szakvezetője szintén csak dicsérni tudta labdarúgóit, és ugyan fájónak nevezte a vereséget, ám szerinte emelt fővel tudnak készülni a következő feladatokra. "Játékosaim mindent kiadtak magukból, ami bennük volt" - nyilatkozta a találkozót Hodgson. "Csapatként a mostani volt a legjobb teljesítmény kapitányságom alatt. Nagyon jó érzés tudni, hogy sok olyan labdarúgó áll a rendelkezésemre, akikkel a jövőben még jobbak lehetünk."

A csoport másik meccsén meglepetésre Costa Rica 3-1-re legyőzte a Luis Suarezt nélkülöző, enerváltan játszó uruguayi együttest, ami azt is jelenti, hogy a következő körben esedékes Anglia-Uruguay meccsen mindkét együttes győzelmi kényszer alatt futballozik majd.

"A mai eredmény már nem számít, mindenképpen le kell győznünk Uruguayt, és azt hiszem, erre képesek vagyunk" - tekintett már a jövőbe Steven Gerrard, az angolok csapatkapitánya.
A négy éve negyedik, három éve Libertadores Kupát nyert urguayiak sikerkapitánya, Oscar Tabarez leforrázva nyilatkozott a sajtónak az 1-0-ás vezetésről, összességében simán elveszített meccs után.

"Senki sem gondolta, hogy Hollandia kiüti a címvédő spanyolokat, mint, ahogy azt sem, hogy Costa Rica legyőz bennünket, ám sajnos ez történt. Egy ilyen meccsen minden a játékosok mentalitásán múlik" - kesergett Tabarez, hozzátéve, hogy Suarez minden bizonnyal pályára lép majd csütörtökön Anglia ellen.

17:18
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Büszkeség és Balotelli

A flegma csatár nem is annyira bolond, mint amilyennek kinéz. Az angol-olasz után legalábbis tökéletesen elkapta a lényeget: "Olaszország szenved, mindig szenved, de a lényeg, hogy győz." Aztán még bölcsebben hozzátette, hogy két lábbal a földön kell maradni, különben nem jutunk sehová.

17:30
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Három belga utazik a repülőn

És ez nem vicc. De hol vannak a többiek?

17:42
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Így vágják Balotelli haját

17:55
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Itt a persieing!

Hollandiában boldog-boldogtalan Van Persie hirtelen elmémesült felfőfejesét utánozza most:

18:01
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Dupla rekord

Idei nézőcsúcs született Olaszországban: az Anglia elleni vb-meccset 12,8 millió néző látta. Ugyanez a program rekord lett Angliában is, ahol 14,2 millió készülék előtt izgultak az emberek.

18:45
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Courtois a Chelsea-ben folytatja

José Mourinho ma pontot tett a kapuskérdés végére, mikor a BBC-nek adott nyilatkozatában kijelentette, hogy Thibaut Courtois, aki két éve az Atlético Madridnál véd kölcsönben, a vb után visszatér a Stamford Bridge-re.

Forrás: BBC Twitter-csatorna

18:51
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Mi lesz Peter péniszével?

Egy prestoni focidrukker azt ígérte, ha Costa Rica legyőzi Uruguayt, akkor levágja a péniszét és megeszi.

Forrás: Twitter
19:02
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Beckenbauer most már elérhető telefonon

A pénteken kilencvennapos eltiltással sújtott Franz Beckenbauer kész válaszolni a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség kérdéseire. A német szakember közölte, hogy legkésőbb június 27-ig írásban reagál majd. Beckenbauert nagyon meglepte az eltiltás, miután előzetesen nem tájékoztatták arról, hogy megsértette a FIFA etikai kódexét, és a védekezésre sem adtak neki alkalmat. "Ez volt az első alkalom, hogy a FIFA-nál nem tudták, hogyan érjenek el engem telefonon" - mondta a 68 éves sportvezető.

19:29
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Dzsudzsák kimaradt?

Kérdezi egyik olvasónk a vb-ről lemaradt legdrágább focistákról szóló cikkünk kapcsán.

19:32
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

A doki sérülése rajzfilmen

Megrajzolták Gary Lewin rosszul elsült gólörömét.

20:02
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Hulk megsérült

Megsérült, ezért idő előtt befejezte csapata vasárnapi edzését Hulk, a brazil válogatott támadója. A 27 esztendős csatár 15 perc gyakorlás után fájdalmat érzett a bal lábában. Hulk sérüléséről nem adott ki közleményt a brazil szövetség. Az A csoportban szereplő házigazda kedden vívja második, Mexikó elleni mérkőzését a Fortalezában található Castelao Stadionban.

20:07
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Borúlátással rengeteg pénzt lehet keresni

Egy spanyol szurkoló egy tippjátékon telibe találta a világbajnoki címvédő válogatott pénteki, hollandok elleni 5-1-es vereségének végeredményét, és ezzel 100 ezer eurónak (körülbelül 30,7 millió forint) megfelelő benzinutalványt nyert. A spanyol olajipari cég, a Cepsa által szervezett játékon 70 ezren adták le tippjüket a mérkőzésre, de mindössze az 56 éves valenciai építész, Jacobo Rios-Capape találta el pontosan, mi lesz a végeredmény.

"Természetesen azt szerettem volna, ha Spanyolország nyeri a meccset, mégis úgy gondoltam, ha a hollandok győznek, nagyon megvernek bennünket" - mondta a Marca nevű lapnak Rios-Capape. A spanyolok szerdán játsszák a következő csoportmeccsüket, Chile ellen. Rios-Capape azt mondta: megtankolja az autóját, és most a spanyolok 5-1-es sikerére fog fogadni.

20:44
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Pózolva hangol a focistafeleség

A franciák Honduras elleni meccse előtt Bacary Sagna barátnője ezzel a képpel hangolt a találkozóra:

21:21
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Rooney bosszankodik, Balotelli kacsint

Az angol-olasz összefoglalója egy 19 másodperces rajzfilmen.

21:35
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Van Persie-ék Seedorffal bandáztak

A Milantól menesztett edző is kint van Brazíliában, és meglátogatta a spanyolokat szétszedő csapatot.

21:43
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Neymar és Alves kiszőkült

A románoknak az 1998-as vébén nem jött be, majd kiderül, a brazilok mire mennek az új séróval.

22:08
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Mikor nyerjenek a franciák, ha nem most?

A 21 órakor Honduras ellen pályára lépő francia válogatott a legutóbbi kilenc vb-csoportmeccséből csak egyet tudott megnyerni, még 2006-ban Togo ellen (2-0). Durva meglepetés lenne, ha most nem jönne össze a győzelem.

22:30
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Eto'o miatt aggódnak a kameruniak

A csapat legnagyobb sztárja, Samuel Eto'o térdsérülés miatt kihagyta a szombati és a vasárnapi edzést, és egyelőre kérdéses, hogy szerdán játszhat-e a horvátok elleni meccsen. A sérülés nem újkeletű, már a klubszezon végén, a Chelsea-ben is kínozta Eto'ót. Kamerun Mexikótól, Horvátország Brazíliától szenvedett vereséget, így a szerdai találkozónak az a tétje, kinek marad esélye a továbbjutásra.

22:37
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Így nézett ki Beckham kisgyerekként

Beckham-köszöntő apák napján.

22:51
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Megsérült a spanyolok kapusa

Izomsérülést szenvedett David de Gea, a spanyol válogatott kapusa, így az ausztrálok és a chileiek ellen biztosan nem játszhat. Sokan őt követelték a csapatba a hollandok ellen sokat hibázó Iker Casillas helyére.

23:04
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

A francia csajok is szurkolnak

A francia női válogatott együtt szurkol a vébén szereplő férfiaknak Honduras ellen. (A meccs élőben itt.)

23:08
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Ezt hallják a brazilok egy vb-gól után

Készült egy hangfelvétel arról, hogy a brazil háztömbök között mi hallható egy-egy hazai vb-gól után.

23:32
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Argentin fanok a riói metrón

23:34
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Xavi aláírt Katarba?

A spanyol válogatottal a vébén szereplő Xavi elhagyja a Barcelonát - számolt be a spanyol Cadena Cope. Sajtóértesülés szerint a 34 éves középpályás három évre aláírt a katari al-Szadd csapatához, de egyelőre más forrás nem hozta le ezt a hírt, így nem árt kétkedve fogadni. Állítólag három szezon alatt 25 millió eurót keresne Xavi Katarban.

00:06
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Így sem láttuk még a csodagólt

Van Persie spanyoloknak fejelt gyönyörű gólját megrajzolták, benne van a Van Gaallal való ünneplés is, íme:

00:23
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Bent volt, itt a bizonyíték

Először használták a gólvonal-technológiát a vébék történetében, Benzema lövése után a kapus kezéről a gólvonal mögé pattant a labda, így a franciák 2-0-ra vezetnek Honduras ellen.

00:54
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

A dromedár jósol

Shaheen, az egypúpú teve a portugálok győzelmét jósolja a németek elleni meccsen.

01:17
június 15, 2014
Vágólapra másolva!

Besic kezd Messiék ellen

A két kezdő az éjfélkor kezdődő meccsen:

Argentína: Romero - Garay, Campagnaro, F. Fernández - Zabaleta, M. Rodríguez, Mascherano, Rojo - Agüero, Messi, Di María.
Bosznia-Hercegovina: Begovic - Mujdza, Bicakcic, Spahic, Lulic - Kolasinac, Besic - Pjanic, Misimovic, Hajrovic - Dzeko.

Mára ennyi volt a vébépépé, hétfőn reggel folyt. köv.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!