Robbie Williams a középső ujjával üzent a vb megnyitóján

FIFA World Cup 2018 - Russia vs Saudi Arabia Sports soccer WM FIFA WORLD CUP
14 June 2018, Russia, Moscow, Soccer; FIFA World Cup, First Round, Group A, First Matchday, Russia vs. Saudi Arabia at the Luzhniki Stadium: British pop star Robbie Williams performs during the inauguration. Photo: Federico Gambarini/dpa
Vágólapra másolva!
A labdarúgó-világbajnokság csütörtöki megnyitójának sztárvendége Robbie Williams volt, aki úgy gondolta, hogy becsempész egy kicsit az igazi rock 'n' rollból.
Vágólapra másolva!

A magát előszeretettel lázadóként aposztrofáló angol popsztár, Robbie Williams ügyesen énekelt el három saját dalt és egy közös darabot Aida Garifullina orosz operaénekessel, de senki nem arról fog beszélni, hogy hagyott-e bárkit szórakozni, hanem arról a gesztusról, amit az utolsó dal, a Rock DJ során húzott elő a kalapból: középső ujját mutatta a kamerának.

Hogy ezzel pontosan mit akart üzenni, azt nem könnyű megfejteni, az ugyanis biztos, hogy örömmel fogadta el a FIFA és az orosz szervezők felkérését a közismerten futballrajongó zenész. Leginkább arra tudunk gondolni, hogy szemtelenül felhasználta a saját imidzse építésére az alkalmat, hogy mintegy egymilliárd ember látja a tévék jóvoltából.

A szurkolókat is megosztotta a tréfa. Míg az angol válogatott korábbi legendás csatára, a szakkommentátorként dolgozó Gary Lineker szerint "gusztustalan" húzás volt, addig a Williams rajongói úgy értékelik, mint igazi vagány húzást, olyan is akadt, aki egyenesen lovaggá ütné ezért az egy mozdulatért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről