Oroszországban még emlékeznek Dzsudzsák Balázsra

Russian Football Premier League. Dynamo vs. Krasnodar HORIZONTAL SQUARE FORMAT
2633897 05/30/2015 Dynamo's Balazs Dzsudzsak during the Russian Football Premier League's Round 30 match between FC Dynamo (Moscow) and FC Krasnodar (Krasnodar). Alexey Filippov/Sputnik
Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs annak idején rengeteg kritikát kapott, amiért pályafutása felfelé ívelő szakaszában a nívótlan orosz ligába igazolt, de úgy tűnik, hogy a helyiekben mély nyomot hagyott teljesítményével.
Vágólapra másolva!

Kiküldött munkatársunk jelenti Nyizsnyij Novgorodból.

A nyizsnyij novgorodi szállásom recepcióján dolgozik egy fiatal srác, aki beszél angolul, ő segít az érkező vendégeknek. Munkakörét úgy lehetne definiálni a foci nyelvén, hogy ő felel az edző (recepció) és a játékosok (vendégek) közti kapcsolatért. Azonnal megtalálja a közös hangot mindenkivel (bár lehet, hogy ez csak egy felvett szerep), ha brazil jön, akkor a háromszoros Libertadores-kupa győztes Grémióról kezd beszélni, ha francia, akkor Griezmannról és Mbappéról franciául (!), velem meg arról, hogy a világbajnokság kezdete előtt egy hónappal járt Budapesten, és hogy mennyire gyönyörű város. Dzsudzsák Balázsra is emlékezett, ő hozta fel (tökéletesen ejtve a nevét), mert szerinte „az orosz liga egyik legjobb középpályása volt a Dinamo Moszkvában”.

Dzsudzsák négy évet játszott a Dinamo Moszkvában Forrás: Sputnik/Alexey Filippov

Arra a kérdésre viszont, hogy tudja-e, hol játszik most, nem tudott válaszolni. A megfejtés: az arab emírségekbeli al-Vahdában.

Dzsudzsák 2011-ben igazolt a holland PSV-től az Anzsi Mahacskalához, Oroszországba. Kevés szerep jutott neki, ősszel mindössze 397 percet játszott a bajnokságban, gólt nem szerzett, ezért januárban a Dinamo Moszkvához szerződött 19 millió euróért. Négy szezont töltött ott, 13 gólt lőtt, majd 2015 nyarán a török Bursasporhoz távozott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről