Vágólapra másolva!
Felvásárolta egy szerb szamárfarm egyévi sajttermését a világelső teniszező. A szamársajt méregdrága, roppant egészséges, Djokovic mégsem eszi meg, inkább terjeszti.

Novak Djokovichoz kell fordulnia mostantól annak, aki megkóstolná a szamársajtot. A teniszező egy Belgrádtól 50 kilométerre lévő, természetvédelmi területen található farm teljes készletét felvásárolta.

A Pule (csacsi) nevű sajt kilója mintegy 230 ezer forintba (825 euró) kerül, ennek előállításához 25 liter szamártej szükséges, ám egy szamár csupán napi másfél deci tejet ad.

A Daily Mail úgy tudja, a zasavicai farm az egyetlen a világon, ahol szamársajtot készítenek. Slobodan Simic tulajdonos tehát a világ összes szamársajtjától megszabadult, ami hat kilónyi terméket jelent: "Legalább nem kell külön-külön megállapodnom az éttermekkel."

Djokovic szigorú gluténmentes diétán él, az alacsony zsírtartalmú, de a többi sajtnál hatvanszor több C-vitamint tartalmazó tejterméket mégsem ő majszolja majd be, azt tervezi, a saját éttermláncában árulja majd, illetve rendelésre a világ bármely pontjára szállít majd belőle.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!