Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Dubaj továbbra is a kulináris világ egyik legrangosabb városa

Vágólapra másolva!
A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Vágólapra másolva!

Az idei rangos MICHELIN Guide Dubai összesen 106 éttermet tartalmaz. Ez a Guide 2022-es indulásához képest 53,6%-os növekedést jelent. Az éttermek száma a MICHELIN névtelen ellenőreinek döntése alapján nő, és tanúskodik Dubaj folyamatosan bővülő és egyre sokszínűbb gasztronómiájáról.

 A 2024-es kiadás négy 2 MICHELIN csillagos éttermet és tizenöt 1 MICHELIN csillagos éttermet ismer el, amelyek közül négyet újonnan díjaztak. Dubaj ma már 18 Bib Gourmand étteremnek is otthont ad, és található itt három MICHELIN Green Star-ral rendelkező vendéglátóhely. 

A 106 étteremben mintegy 35 különböző típusú konyha képviselteti magát, a választék pedig erősíti Dubaj pozícióját, mint egy virágzó kulináris színtér, mely elkötelezett a kivételes gasztronómiai élmények iránt.

 

Issam Kazim, a Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing (DCTCM) vezérigazgatója így nyilatkozott: „Büszkén ünnepeljük a MICHELIN Guide Dubai immár harmadik kiadását. Gratulálunk az összes elismert étteremnek, a sikereket elérő összes közreműködőnek- tulajdonosoknak, szakácsoknak, felszolgálóknak és minden éttermi dolgozónak. Dubaj kulináris térképe továbbra is kulcsfontosságú pillére annak a szélesebb körű kínálatnak, amely a várost az egyik legjobb úticéllá emelte.”

Dubaj mintegy 13 000 étterem, vendéglátóegység otthona, változatos, színes választékot biztosít a városban élő közel 200 nemzetiség konyhájával. 

Az emírség globálisan elismert gasztronómiai központtá fejlődését számos díj, elismerés és kezdeményezés bizonyítja. Ilyen a 2024-es Tripadvisor Travellers' Choice Awards gálán elért legjobb globális úti cél díj, melyet egymás után háromszor nyert el Dubaj, vagy a Dubai Food Festival, amely idén már 11. alkalommal került megrendezésre. 

Az emírség gasztronómiai tájának növekedése továbbra is felfelé ívelő pályán halad, és az idegenforgalmi szektorban elért sikereket tükrözi – csak 2023-ban Dubai rekordszámú, 17,15 millió nemzetközi látogatót fogadott, ami 19,4%-os éves növekedést jelent. Idén január és május között pedig összesen 8,12 millió látogató tartózkodott Dubaiban, ami 10%-kal több, mint 2023 azonos időszakában.

MICHELIN Guide Dubai 2024 díjazottak

2 Michelin csillag 

● Il Ristorante-Niko Romito 

● Row on 45 (new) 

● STAY by Yannick Alléno 

● Trèsind Studio

1 Michelin csillag 

● 11 Woodfire 

● Al Muntaha 

● Armani Ristorante 

● avatāra 

● Dinner by Heston Blumenthal 

● Hakkasan 

● Hōseki 

● La Dame de Pic Dubai (new) 

● moonrise ● Orfali Bros (new) 

● Ossiano ● Sagetsu by Tetsuya (new) 

● Smoked Room (new) 

● Tasca by José Avillez 

● Torno Subito

Green Star 

● Boca

 ● LOWE 

● Teible 

Bib Gourmand 

● 21 Grams 

● 3Fils 

● Aamara 

● Al Khayma Heritage Restaurant 

● Bait Maryam 

● Berenjak (new) 

● DUO Gastrobar (new) 

● Goldfish 

● Hoe Lee Kow (new) 

● Ibn Albahr 

● Indya by Vineet 

● Kinoya 

● Konjiki Hototogisu (new) 

● REIF Japanese Kushiyaki - Dar Wasl 

● REIF Japanese Kushiyaki - Dubai Hills (new) 

● Revelry (new) 

● Shabestan 

● Teible

MICHELIN 2024 különdíjasok 2024 

● Young Chef Award: Jesus Lobato Suarez, Head Chef at Smoked Room 

● Sommelier Award: Michael Mpofu, Celebrities by Mauro Colagreco 

● Service Award: DuangDy by BO.LAN 

● Opening of the Year: The Guild

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről