Tegyük el kedvencünket télre, így készül a legjobb házi konzervkukorica

Kukoricabefőtt
A konzerv-csemegekukorica minden konyha állandó eleme.
Fotó: Boros Valéria - Facebok, Vali hagyományos konyhája
Vágólapra másolva!
Aki valamilyen okból komolyabb mennyiségű csemegekukoricához jutott, de már besokalltunk a főtt változattól, annak ideje a télre is gondolva eltenni a megmaradt szemeket. Mutatjuk, hogyan.
Vágólapra másolva!

A konzerv-csemegekukorica olyan, mint a száraztészta: szinte minden konyha állandó eleme, hiszen nagyon hosszan, hűtés nélkül eláll, és számtalan ételhez felhasználható hozzávaló. 

Aki ódzkodik a gyárilag tartósított élelmiszerektől, esetleg allergiás valamelyik összetevőre, de szeretné köretként, salátába vagy esetleg chilis babba szórni az édeskés kukoricaszemeket, annak ajánljuk ezt a remek kukoricabefőtt-receptet!

Kukoricabefőtt

Hozzávalók:

  • 4-5 cső csemegekukorica
  • szénsavmentes ásványvíz
  • 3 dl-es befőttesüvegek

Elkészítés:

  1. Csírátlanítsuk a befőttesüvegeket és a tetőket. Szabadítsuk meg a kukoricacsöveket a csuhétól és a hajuktól, majd alaposan mossuk meg, és szemezzük le őket.
  2. A szemeket tegyük a befőttesüvegekbe, tegyünk rájuk egy-egy kávéskanál jódmentes sót, majd öntsük fel ásványvízzel, és jól zárjuk le.
  3. Egy nagyobb fazékban dunsztoljuk ki őket 100 fokon 60 percig. Hagyjuk az üvegeket a vízben kihűlni, majd mehetnek is a kamrába.

Ha további praktikus receptekre is kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!

Kukoricabefőtt
A konzerv-csemegekukorica minden konyha állandó eleme
Fotó: Boros Valéria - Facebok, Vali hagyományos konyhája

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!