A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1

15 perces csirkés fajitas - egyenesen az AirFryerből

Vágólapra másolva!
Ha ennénk valami finomat vacsorára, de nem szeretnénk órákat tölteni a tűzhely előtt, nagyszerű választás lehet egy ízletes csirkés fajitas. Mindössze 15 percet vesz igénybe az elkészítése, így dolgos hétköznapokon is bármikor bevethető, ráadásul amellett, hogy finom és gyors, rendkívül kiadós, egészséges, költségkímélő étel. Mutatjuk, hogy hogyan káészítse.
Vágólapra másolva!

Kiváló megkoronázása lehet a napnak, ha vacsorára egy jó fajitast készítünk. A fűszeres, húsos-zödséges fogás sokak kedvence lehet, ráadásul nem kell hosszasan időzni a konyhában ahhoz, hogy elkészítsük. Különösen, ha van egy jó AirFryer sütőnk, amivel mindössze 12 percre redukálhatjuk a főzési időt.

Az egyszerű, de nagyszerű receptet egy @healthy_floflo nevű gasztrovlogger tette közzé, aki gyors, finom és tápláló receptjeinek köszönhetően már több, mint  278 ezer rajongót szerzett.

Ez az AirFryerben készíthető csirkés fajitas pedig az összes receptje közül az egyik legnépszerűbb, hiszen amellett, hogy finom és villámgyorsan elkészül, adagonként 55 gramm fehérjét tartalmaz, és olcsón beszerezhetők a hozzávalókból készül, így nem kell hozzá mélyen a zsebünkbe nyúlni.

csirke, fajita, air fryer, gasztro, recept
Fotó: Shutterstock/ venulal sukumaran / Shutterstock/ venulal sukumaran

Hozzávalók:

  • 2 db paprika szeletelve
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál aprított fokhagyma
  • 300g csirkemell, vékony csíkokra szeletelve
  • 1/2 lime
  • 1 evőkanál olaj
  • 30g fajita fűszer
  • Tortilla lapok, koriander és 1/2 avokádó a tálaláshoz

Joghurtszósz

  • 100g natúr joghurt
  • 1/2 tk fokhagymapor
  • 1/4 tk salt

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a szeletelt csirkemellet az aprított hagymával, fokhagymával, lime-lével, paprikával, olajjal és a fűszerkeverékkel, majd helyezzük a sütőedénybe. 
  2. Süssük 180 fokon 12 percig, félidőben keverjük meg.
  3. Közben készítsük el a fokhagymás joghurtos szószt.
  4. Vegyük ki a sütőből a készre sült húst, és állítsuk össze a fajitast: töltsük a csirkés keveréket tortillalapokba, adjuk hozzá a joghurtos mártást, szeletelt avokádót és a koriandert. Ha szeretnénk, kiegészíthetjük némi sajttal, paradicsommal, salátával, vagy bármilyen egyéb hozzávalóval, amit épp találunk a konyhában, és jól passzol hozzá.
Chicken,Fajitas.,American,And,Mexican,Cuisine.,Fajitas,With,Pepper,And
Fotó: Shutterstock/ Andrei Leontev / Shutterstock/ Andrei Leontev

Korábban már írtunk az air fryer sütők előnyeiről, talán nem véletlen, hogy az utóbbi időben egyre népszerűbbek, ugyanis finom, egészséges ételeket varázsolhatunk az asztalra még a rohanó hétköznapok, vagy a nyári kánikula alatt is, amikor senkinek nincs kedve a tűzhely mellett álldogálni hosszabb ideig. Ráadásul plusz előny, hogy a főzéshez felhasznált olaj mennyiségét is erősen lecsökkenthetjük a forrólevegős sütő használatával, így könnyedén készíthetünk magunknak egészséges sült krumplit, vagy rántott húst a diéta alatt is, anélkül, hogy kalóriák millióit vinnénk be a szervezetünkbe a bő olajban való sütésnek köszönhetően.

Egy friss cikkünkben pedig bemutatjuk, hogyan készíthetünk finom és egészséges ételeket air fryerben.

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!