A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Így készítsen tökéletes sült burgonyát

Vágólapra másolva!
Egy szakértő, akik már tetemes mennyiségű burgonya elkészítésén van túl, elárulta a titkot, hogy legyen tökéletes a sült burgonyánk.
Vágólapra másolva!

A sült burgonya könnyű és sokoldalú, ehetjük akár ebédre vagy vacsorára is. Nagyon egyszerű elkészíteni, és ízlés szerint mindenféle finom töltelékkel megtölthetők. Vannak azonban olyan dolgok, amelyekkel tisztában kell lennie, ha tökéletes burgonyát szeretne, ugyanis három különböző területen is elkövethet hibát. Egy szakértő szerint, aki igazán tudja, miről beszél, hiszen hetente körülbelül 8000 burgonyát készít el a rendkívül sikeres üzletében, és megszállottságának köszönhetően az interneten is hatalmas népszerűségnek örvend - írja a Mirror.

Ben Newman, más néven Spudman 2003 óta árulja a tökéletes sült burgonyáit a tamworthi büfés kocsijából. Az emberek a világ minden tájáról ideutaznak és sorban állnak, hogy megkóstolhassák a híresen finom falatokat. Ben több ismert embernek is készített már ételt, többek között Baby Spice, Emma Bunton, aki tonhalat és csemegekukoricát kért bele, Alan Titchmarsh, aki a klasszikus sajt- és bab kombináció mellett döntött, valamint Judge (Rob) Rinder. Emellett Ben több mint 3,6 millió követőt gyűjtött össze TikTok oldalán , ahol posztokat tesz közzé és élő közvetítéseket indít napi bohóckodásairól. 

Szóval ha valaki tudja, hogyan kell krumplit sütni, az Spudman. Íme a három legfontosabb tippje a tökéletes burgonya főzéséhez:

Az egyik videóban elárulja, hogy a sütés sikere szempontjából kulcsfontosságú, hogy milyen burgonyát veszünk.

 A változatosság a minden

– mondja, mielőtt megosztaná, hogy mit érdemes választani. 

A Cara-féle krumpli piros foltjaival láthatóan jó.

Elég szárazak, alacsony keményítőtartalmúak – jók ezek

– tanácsolja.

Egy másik csúcstípus a Melody. 

Sárga burgonya, nem túl magas víztartalommal, ami fontos. Azt tanácsolja, hogy a Harmony burgonyát vagy nagyon fehér húsú burgonyát ne használja, mivel ezek túl sok keményítőt tartalmaznak. De a "legrosszabb választás" a Nadine. 

Azt mondja, gyönyörűen néznek ki a szupermarket polcán, de "szuper magas keményítőtartalmúak", és "borzasztóan sülnek". Azt mondja, amikor utoljára főzött velük, a víz csöpögött az aljáról, "olyan rosszak voltak".

Képünk illusztráció. Fotó: Unplash / jeshoots.com

Ami a főzést illeti,  úgy lehet igazán tudni, hogy belül puhák-e, ha a kezünkkel megnyomkodjuk kicsit 

– azonban itt óvatosan kell eljárni, nehogy megégesse magát az ember, mert nyilvánvalóan forró, amikor közvetlenül kivesszük a sütőből.

Körülbelül 70 perc elteltével (a sütési idő a burgonya méretétől és a sütő típusától függően változik) megnyomkodja. Azt mondja, akkor kész, amikor úgy érzi, ha összezúzná a markában, "szétpréselné". Ezt követően fog egy kést, és félbevágja, hogy a két oldal tökéletesen egyforma legyen.

Sokan úgy gondolják, hogy a burgonyát fóliába kell csomagolni, mielőtt elkezdenénk sütni, de Spudman szerint ez nem így van. Ha nem professzionális készülékben, hanem otthoni sütőben sütjük, akkor egyszerűen nincs szükség a fóliára. 

Soha nem csomagolom a burgonyát fóliába otthon. Ritkábban ég el az otthoni sütőben, mint egy ipari burgonyasütőben, amely eléri a 300-350 fokot

 - mondta a Ninjának.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!