Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Elképesztő ötlet érkezett a diákhitel visszafizetésére

jake heisenburg
Jake Heisenburg a tiktokos trendet kiváltott videójában
Fotó: jheisenburg / TikTok
Vágólapra másolva!
Egymást segítő rendszerben a TikTokkal fizettetnék ki az adósságukat az amerikai hallgatók.
Vágólapra másolva!

A felvevők többsége számára hosszú távú problémát jelent az Egyesült Államokban a diákhitel, a hivatalos adatok alapján a felsőfokú tanulmányaik miatt ilyen adósságra kényszerültek tavaly átlagosan 37 338 dollárral, azaz bő 13 millió forinttal tartoztak a hitelezőknek. Ennél is súlyosabb adat, hogy húsz évvel a tanulmányaik megkezdése után a volt hallgatók fele még mindig tartozott 20 ezer dollárral, bő 7 millió forinttal.

@jheisenburg If you’re reading this just know I appreciate you. I’m so happy we could share this moment ❤️🥣 #fyp #studentloans #viral #cereal #icarly #spencershay #whynotdatemedotcom ♬ original sound - Jake | ⚕️Jheisenburg ⚕️

Most egy fiatal humoros ötlettel állt elő a TikTokon, állítása szerint kiszámolta, hogy ha 247 millióan megnézik az éppen lejátszott videóját, akkor a közösségi oldal alkotói partnerprogramján keresztül érkezett pénzből ki tudná fizetni a diákhitelét. Ehhez mindenkinek csak öt másodpercet kell a videó nézésével töltenie, viszont magának a videónak legalább egy percesnek kell lennie, így a bejegyzés egy részében gabonapelyhet evett, hogy elüsse az időt.

Jake Heisenburg nem árulta el a tartozásának pontos összegét, de orvostanhallgató, állítása szerint „alacsony hatszámjegyű” összegre kell gondolni dollárban. A videóját május 12-én tette elérhetővé, és alaposan megmozgatta vele mások fantáziáját: tömegek kezdték másolni az ötletet, egymás videóinak megtekintésén keresztül kívánták előteremteni a TikTokon át az adósságuk kifizetésére szolgáló összeget.

A videójának feltöltése után tíz nappal a trendet kirobbantott Jake frissítést adott az ügyben, megmutatta a tartalom konkrét teljesítményével kapcsolatos számokat. Azon a ponton összesen 21 millió megtekintése volt, ebből viszont csak 12,2 millió felelt meg a monetizációs feltételeknek, így végül 4186 dollárt, durván 1,5 millió forintot keresett, bár ezt a bevételt még le is kell adóznia.

Ez brutális összeg egyetlen tiktokos videóért, de az elmondása alapján legalább 36 millió forintnyi összeggel tartozik, így nagyságrendi szinten nem jött össze a mesterterve.

Ezen túlmenően gazdasági okból lehetetlen, hogy minden adósságban úszó amerikai egyetemista egyetlen nagyot ment tiktokos videóval húzza ki magát a csávából, tisztázta Jake a kegyetlen valóságot a nézőivel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről