A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Világszerte csúszhat az Apple Intelligence kiadása

apple iphone 15 pro airpods pro 2 zene zenehallgatás fülhallgató
Fotó: Sophia Stark / Unsplash
Vágólapra másolva!
Nem lenne hallatlan a cégtől, hogy nem tudná tartani a vállalásait.
Vágólapra másolva!

A következő generációs operációs rendszereinek bemutatásakor az Apple összességében legnagyobb dobása az Apple Intelligence volt, ez az iPhone, az iPad, továbbá a Mac termékeken elérhetővé váló mesterséges intelligenciás funkciók ernyőneve. Röviddel később kiderült, hogy az Európai Gazdasági Térség országaiban nem lesznek elérhetőek az AI-funkciók, a vállalat az EU szigorú adatvédelmi és magánszféravédelmi törvényeit okolja a helyzetért.

Most a Bloomberg beszámolója szerint világszintű csúszás van kilátásban, az Apple Intelligence sehol sem lesz még elérhető az iOS 18, az iPadOS 18, továbbá a macOS Sequoia őszi megjelenésekor, az iPhone 16 mobilok is enélkül debütálnak majd.

A források szerint a helyzet oka, hogy nem sikerült időben és kellő minőségben implementálni az Apple Intelligence kezdeti szolgáltatásait az operációs rendszerekbe. A fejlesztők állítólag hamarosan hozzáférést kapnak majd az MI-s funkciókhoz, de a fogyasztók számára csak októbertől kezdhet elérhetővé válni az AI, potenciálisan az iOS 18.1 frissítés részeként.

A csúszás nem újdonság, az elmúlt években többször is előfordult, hogy az Apple nem tudta a beígért módon leszállítani az operációs rendszereinek az újdonságait, hanem csak pár hónapon belül, az éppen aktuális főverziókhoz kiadott utólagos frissítésekben aktiválta azokat. 

Végül érdekességként az Apple Intelligencia legalább részben a ChatGPT-t használja majd a működéséhez, ám a hírek szerint a cég egy fityinget sem fizet a technológia eléréséért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!