A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Itthon is piacra került az ASUS ROG Ally X

asus rog ally x kézikonzol
Az elődjéhez képest összességében az akku terén keresendő a ROG Ally X legnagyobb újítása
Fotó: ASUS
Vágólapra másolva!
Kisebb reszeléseket és kritikus újításokat is hozott a frissített kézikonzol.
Vágólapra másolva!

Rögtön Magyarországon is elérhetővé vált az ASUS tavaly piacra dobott ROG Ally kézikonzoljának generációközi hardverfrissítése. Ugyan a Nintendo Switch és a Steam Deck riválisa általánosságban véve pozitív megítélésnek örvendett, de bizony megvoltak a gyermekbetegségei, ezeket a próbálta orvosolni a mostani ROG Ally X modellel a gyártó.

A ROG Ally és a ROG Ally X közti egyik kritikus különbség, hogy az új modell az átszabott külső burkolatnak és az átpozicionált stickeknek / gomboknak / karoknak köszönhetően sokkal kényelmesebb használatot tesz lehetővé, különösen hosszúra nyúló játék során.

Ezen túlmenően több és gyorsabban működő (16 GB LPDDR5-6400 helyett 24 GB LPDDR5-7500) memóriával rendelkezik, a gyári háttértára 1 TB-ra duplázódott, ráadásul a nagyobb flexibilitás érdekében M.2 2280 szabványú SSD-t használ. A hűtése negyedével nagyobb légáramlást tesz lehetővé, a Thunderbolt 4-kompatibilis USB-C kapujának jóvoltából pedig akár külső videókártya is ráköthető a Windows 11-et futtató kézikonzolra.

Mindezek ellenére a ROG Ally X talán legfontosabb újítása, hogy 80 wattórára duplázódott az akkujának kapacitása.

Teljesítményben jellemzően nem kell hatalmas különbségre számítani a régi és az új ROG Ally között, bár az újabb elméletileg valamelyest gyorsabb.

A ROG Ally X forgalmazása már hazánkban is megkezdődött, az ajánlott fogyasztói ára 379 990 forint. Kontextusként a normál ROG Ally-ért alapvetően 325 990 forintot kér a cég, bár jelen pillanatban le van árazva 249 990 forintra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!