Ez okozhatta a globális leállást

róma 
repüloter
Fiumicino, 2024. július 19. Várakozó utasok Róma fiumicinói Leonardo da Vinci repülőterén 2024. július 19-én, amikor egyelőre tisztázatlan eredetű informatikai hiba akadályozza repülőterek, légitársaságok, vasutak, bankok, távközlési és médiavállalatok és más nagy rendszerek működését világszerte. MTI/AP/Gregorio Borgia
Fotó: MTI/AP/Gregorio Borgia
Vágólapra másolva!
Informatikai hiba miatt óriási a káosz világszerte, mintegy 1000 repülőjáratot töröltek, bankok rendszerei álltak le, de műtéteket is el kellett halasztani. Egyes információk szerint azokat a cégeket érinti a leállás, amelyek a CrowdStrike kiberbiztonsági cég ügyfelei. Most megszólalt a vállalat vezetője, George Kurtz.
Vágólapra másolva!

Mélységesen sajnáljuk

 mondja CrowdStrike vezérigazgatója az NBC-nek nyilatkozva. A cégvezető elmondta, hogy bár a problémát már orvosolták, a rendszerek helyreállítása eltarthat egy darabig. George Kurtz hozzátette, hogy a helyreállítási folyamat nem fog automatikusan végbemenni, de azon dolgoznak, hogy ez a lehető leggyorsabban megtörténjen.

Korábban a CrowdStrike kiberbiztonsági cég vezetője X-en tett közzé egy posztot, amelyben egyértelművé tette, hogy nem biztonsági probléma és nem is kibertámadás okozta a világméretű leállást. 

A CrowdStrike aktívan dolgozik azokkal az ügyfelekkel, akiket érint a Windows-gépek egyetlen tartalomfrissítésében talált hiba.

 "A Mac és Linux gépeket ez nem érinti. Ez nem biztonsági incidens vagy kibertámadás. A problémát azonosították a kollégáink, és dolgoznak annak megoldásán" - írta George Kurtz az X-en, amiről a Daily Mail számolt be.

Ügyfeleinket a támogatási portálra irányítjuk a legújabb frissítésekért, és továbbra is teljes körűen segítjük őket és folyamatos frissítéseket biztosítunk a weboldalunkon.

 "Javasoljuk továbbá, hogy a szervezetek a hivatalos csatornákon keresztül kommunikáljanak a CrowdStrike képviselőivel. Csapatunk mindent megtesz az ügyfeleink biztonságának és stabilitásának biztosítása érdekében" - zárta a tulajdonos.

Ahogyan arról az Origo már korábban beszámolt, tömeges Microsoft-kiesés okozott káoszt világszerte. Járatokat állítottak le, tévécsatornák, repülőterek és bankok függesztették fel működésüket, és műtéteket is el kellett halasztani.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!