Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Kipróbáltuk a Telekom saját, megfizethető telefonját

Vágólapra másolva!
A Telekom T Phone 2 5G pénztárcabarát mobil lett. Megnéztük, hogy érdemes-e megvenni.
Vágólapra másolva!

Befutott a Telekom saját márkás okostelefon-családjának legújabb generációja! Köztük pedig ott figyel az olcsó T Phone 2 5G is, amely pont az alacsony ára miatt biztos sokak figyelmét felkelti.

Telekom T Phone 2 5G
Saját grafikus felületet kapott, extra funkciókkal.

A termék külsején azért rögtön érződik, hogy nem egy csúcsmodell, hiszen például a kávái meglepően szélesek, és a készülékház is vaskos. Ráadásul a frontfelületen a szelfi kamerát, és az érzékelőket nem egy kis szigeten helyezték el, hanem egy csepp alakú bevágáson, ami ma már meglehetősen ódivatú megoldásnak számít. Ám az is tény, hogy a hátlapja letisztult, ízléses, a kamerák is visszafogottak, a fémes hatású keret pedig kifejezetten elegáns.

A divattal szembe menve ellátták fejhallgató kimenettel, a töltésre és adatátvitelre szolgáló USB-C mellett, ami dicséretes húzás.

Az is tetszett, hogy nem csúszkál ki a kézből, a gombjai diszkrétek, de könnyen elérhetőek, hiszen jó helyen vannak. A terméket ugyan víz alá dugni nem lehet, ám csepp- és porálló, ami ebben az árkategóriában egyáltalán nem divat. Bizony ezért még egy piros pont jár!

Mire jó és mire nem a Telekom T Phone 2 5G

Ahhoz képest, hogy mennyibe kerül, teljesen korrekt teljesítményű hardverrel látták el, de azért csodákat felesleges tőle várni. A Snapdragon 6 Gen 1 processzor a 6 GB RAM társaságában arra elég, hogy a weboldalakat és appokat kellő sebességgel betöltse. Az viszont tény, hogy a kamerázás során hajlamos belassulni, és a jobb grafikájú játékokról is le kell mondani. De például a kommunikációs, közösségi média és navigációs alkalmazások teljesen korrektül használhatóak.

Telekom T Phone 2 5G
A játékoknál hajlamos szaggatni

A T Phone 2 5G a mai trendekhez igazodva nagy kapacitású, 5000 mAh-s akkumulátort kapott. Ez a telep pedig akár 17 órán keresztül képes ellátni energiával, ami kiemelkedően jó értéknek számít. Viszont a maximális töltés csak 15 watt, és emiatt kicsivel több, mint 90 percre van szüksége ahhoz a telepnek, hogy csordultig teljen energiával.

A telefon az Android 14 operációs rendszer kicsit módosított változatát kapta meg. A grafikus kezelőfelületet a Telekom színeibe öltöztették, emellett a termék kapott néhány előre telepített céges funkciót. Ezek segítségével lehet tv adásokat nézni, vásárolni vagy különféle vállalati szolgáltatást igénybe venni, ami nyilván hasznos lehet az ügyfeleknek. A modell 128 GB-os tárolókapacitással rendelkezik, ami ilyen ár mellett soknak számít! És itt kell megemlíteni az 5G támogatást is, amely az olcsóbb modellek szegmensében abszolút nem számít evidensnek. Szóval ez is egy pozitívuma.

Mit látunk?

A kép minőségén érezhető, hogy spórolni akartak a mérnökök, hiszen nem OLED, hanem a lényegesen gyengébb látványvilágot produkáló, ám olcsóbb LCD kijelző került bele. Emiatt a színek tompák, nyomottak, nem különösebben élénkek. A fekete helyett inkább csak sötétszürkét kapunk, és emiatt a kontraszt is lehetne jobb. A viszonylag nagy felbontásnak (1080 x 2408 képpont) köszönhetően az élesség megfelelő. A mozgások visszaadása is rendben van, akadozás, szaggatás nem tapasztalható. A fényerő viszont pici, a méréseink szerint épp hogy meghaladja a 410 nites értéket. Emiatt pedig világosban, nappal, alig lehet valamit látni belőle. A betekintési szög sem az igazi, hiszen, ha valaki oldalról tekint a képernyőre, akkor azt fogja tapasztalni, hogy fakulnak, szürkülnek az amúgy sem túl acélos árnyalatok.

Kamera - extrák nélkül

Bár a hátlapot látva azt gondolná az ember, hogy képalkotás terén komoly extrákat kapunk, erről azért szó nincs. A három egység közül egyedül az 50 megapixeles főkamera használható, hiszen az egyik csak a portré fotókhoz gyűjti a távolsági adatokat, a másik pedig egy makró kamera.

Telekom T Phone 2 5G
A kamerarendszer nem az erős pontja a Telekom mobiljának.


Ez elméletileg arra szolgálna, hogy extrémen közelről lehessen vele képeket készíteni, azonban a végeredmény minden esetben csúnya lesz. Az említett főkamerával lehet normális fényviszonyok mellett szép fotókat összehozni, azonban még ilyenkor is előfordulhat a világos részek beégése, és a tónusok néha természetellenessé válnak. Sötétben pedig el lehet felejteni a kamerázást, hiszen a legtöbb fotó zajos és elmosódott lesz. 

Ennyiért maradhat!

60 000 forint a listaára, és ennyit azért megér a T Phone 2 5G. Nyilván vannak gyengeségei, így például a képernyője, kamerája lehetne jobb, viszont a teljesítménye megfelelő, és az akkumulátora pedig kiváló. Ráadásul, hogy ha valaki bevállalja az előfizetést, hűségidőt, akkor rengeteg kedvezménnyel, olcsóbban juthat hozzá. A modell elődjeinek tesztjét itt találják.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről