Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Szuper zenetörlő eszközt kaptak a youtuberek

youtuber vlogger kamera közösségi média tartalomkészítő videós
Fotó: AQVIEWS / Unsplash
Vágólapra másolva!
Más hangok törlése nélkül eltávolíthatóak vele a problémás zenék.
Vágólapra másolva!

A YouTube-on videókat publikálók egyik rendszeres gondja, hogy a szerzői jogvédett tartalmak kiszűrésére használt Content ID automatizált felismerőrendszer alaptalanul vagy tévesen lesújt rájuk a zenei aláfestések miatt, gyakran még csalók is visszaélnek a technológiával. A rendszer által kiküldött figyelmeztetés esetén a youtuberek helyett a jogtulajokhoz vándorol a tartalomból származó bevétel, plusz 90 napon belül három figyelmeztetés a csatorna törlését vonja maga után.

A YouTube most elérhetővé tett a probléma gyors kezelésére egy új eszközt, a segítségével a már feltöltött videókból ideális esetben úgy távolíthatóak el a figyelmeztetést kiváltott zenék, hogy minden velük párhuzamosan szóló egyéb hanganyag megmarad. Emiatt ha például egy videó magyarázós szegmense alá sikerült betenni egy Content ID által megjelölt háttérzenét, akkor az új gépi eszközzel eltávolítható a dal, de megmarad a beszédhang.

Az új eszköz az olyan esetekben is különösen hasznos lehet, mikor váratlanul és véletlenül kerül jogvédett zene a videókba, például a mozgókép rögzítése során a háttérből rövid ideig behallatszott egy mások által hallgatott dal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről