A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Van idő pénzt kuporgatni a Nintendo Switch 2-re

nintendo switch videojáték kézikonzol játékkonzol
Nintendo Switch
Fotó: Yasin Hasan / Unsplash
Vágólapra másolva!
A reméltnél is később kerülhet piacra a japánok új kézikonzolja.
Vágólapra másolva!

Nem sieti el a hetedik életévét taposó legutóbbi sikertermékének lecserélését a Nintendo, bár ez akár jó hír is lehet a Switch kézikonzol utódjára várók számára, hiszen így könnyebben összegyűjthetik rá a pénzt a piacra kerüléséig.

Eredetileg arról szóltak a pletykák, hogy az elődjénél masszívan erősebb Nintendo Switch 2 még idén megjelenhet, azonban az év elejére már tényként lehetett kezelni, hogy ez nem fog megtörténni. A helyzet kapcsán hivatalos információ nem érkezett, azonban a hírek szerint a halasztással a Nintendo képes lehet elkerülni a termékhiány kialakulását a piacra dobásakor, plusz így több és jobb kezdőjátékkal kerülhet piacra, bár elvileg visszafelé kompatibilis lesz az elődjére készült címekkel is.

A legújabb fejlemény az ügyben, hogy a Nintendo ugyan várhatóan még a jelenleg folyó pénzügyi évében be fogja mutatni a terméket, azonban a piacra kerülése csak a következő pénzügyi évében várható, azaz 2025 áprilisa előtt nem kerül a boltok polcaira. 

Ezt anonimitásba burkolózó játékfejlesztői források szivárogtatták ki, egyes partnerekkel specifikusan közölte a Nintendo, hogy ne számítsanak a megjelenésére az idei pénzügyi évében.

Érdekességként az első generációs Switch kézikonzolt 2016 októberében jelentette be, majd 2017 márciusában dobta piacra a Nintendo. Ennek megfelelően nem lenne meglepő, ha a Switch 2 esetében is hasonló időzítésekre lehetne számítani a bejelentés és a kiadás tekintetében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!