A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Közel 60 millió forintért kelt el Leia hercegnő arany bikinije

Vágólapra másolva!
Elképesztő összeget adtak azért az ikonikus bikiniért, amit Carrie Fisher viselt a Jedi visszatér című Star Wars-filmben.
Vágólapra másolva!

A Jedi visszatér című Star Wars filmben Carrie Fisher által viselt arany bikinit 175 000 dollárért adták el egy aukción, azaz közel 60 millió forintot fizetett az ikonikus darabért egy rajongó. Ez a Star Wars-jelmez az egyik leghíresebb filmes öltözet, ami nem csak a bikinit, de olyan különleges kiegészítőket is tartalmaz, mint egy karperec és egy karkötő. A bikini sárgarézből készült és Leia "Metál Bikinijének" vagy "Arany Bikinijének" nevezték, azonnal "generációs szexszimbólummá" tette a karaktert és a színésznőt.

Carrie Fisher, aki a filmekben Leia hercegnőt alakította, azt mondta, hogy először azt hitte, hogy George Lucas rendező viccel, amikor megmutatta neki a bikinit.

Egy interjúban, amelyet egy hónappal a 2016-os halála előtt készítettek, elmondta, hogy ez a darab egyáltalán nem volt az ő stílusa, és  „szinte meztelennek” érezte magát benne. 

A színésznő akkor a beszélgetésben azt is elárulta, hogy a forgatás során nem volt könnyű dolga ebben az extra jelmezben.

Szinte meztelennek érezte magát benne - erről egy interjúban mesélt néhány éve

Más ikonikus, filmes tárgyak is gazdára találtak

Ugyanezen az aukción egy miniatűr Starfighter repülőgép, amelyet az első Star Wars film forgatásán használtak, 1,5 millió dollárért kelt el. A Heritage Auctions, amely az aukciót vezette, azt mondja, hogy ez az egyik azon két miniatűr közül, amelyet a produkcióhoz készítettek.

Egy Harry Potter pálcát is elárvereztek: egy olyan pálca, amelyet Daniel Radcliffe használt a Harry Potter és az azkabani fogoly című filmben, 52 000 dollárért kelt el, míg egy kalapács, amelyet egy Thor filmben használtak, 81 000 dollárt ért el. 

Egy olyan ruhadarab, amelyet Macauley Culkin viselt az első Reszkessetek, betörők! című filmben, 47 500 dollárért talált gazdára - írja a BBC.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!