A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nagyon beteg Horváth Éva

Vágólapra másolva!
Horváth Éva Lyme-kóros lett egy fertőzött kullancstól.
Vágólapra másolva!

Horváth Éva az Instagramon számolt be arról, hogy Lyme-kórral küzd, amit baktériummal fertőzött kullancsok terjesztenek.

Képzeljétek, Lyme-kóros vagyok, csak sikerült ettől a nyomorult kis kullancstól elkapnom…

Az utóbbi időben nagyon fáradékony voltam, és a fejem is sokat fájt. A vörös folt pedig egyértelművé tett mindent. Vigyázzatok magatokra, ha kirándultok!!! Javaslom, hogy erdei kirándulás (de minden kirándulás) előtt használjatok valamilyen kullancs elleni szert!!! Mi egyébként anno 3 db kullancsot szedtünk ki magunkból, nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy nem a gyerekekben landolt ez a fertőzött példány" – írta a közösségi oldalán Horváth Éva. Nézze meg a bejegyzését!

Horváth Éva posztja a betegségéről:

Mit okozhat a Lyme-kór?

A kullancsok által terjesztett Lyme-kór kezdeti tünete lehet a Horváth Éva által is érzékelt fáradékonyság, de emellett étvágycsökkenés vagy görcsök is jelentkezhetnek, illetve jellemző a csípés körül terjedő (a posztban szintén emlegetett) piros folt, az úgynevezett Lyme-folt. 

A hosszabb ideig fennálló betegség krónikussá válhat, szövődményként szívritmuszavart okozó szívizomgyulladás, agyhártyagyulladás, arcidegbénulás, ideg- és ízületi (többnyire térdízületi) gyulladás lehet a következménye – amiktől Horváth Évának azért valószínűleg nem kell tartania, hisz még időben észrevették a betegségét.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!