A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
13:30Kajak-kenuKenu 500m-páros döntő A
HUNMagyarország
13:40Kajak-kenuKajak 500m-négyes döntő A
HUNMagyarország
13:50Kajak-kenuKajak 500m-négyes döntő A
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Sokan csalódtak Kylie Minogue Sziget-koncertjén

Kylie, Minouge, Sziget2024
Vágólapra másolva!
A Sziget fesztivál egyik legnagyobb sztárja idén kétségkívül az ausztrál popdíva, Kylie Minouge volt, azonban sokan rossz szájízzel távozhattak a koncert után.
Vágólapra másolva!

A Sziget fesztivál nyitónapján, augusztus 7-én lépett a színpadra Kylie Minouge, aki az első nap fő fellépőjeként vonzotta az embereket a helyszínre. A rajongók nagyon várták, hiszen elég régen, 2014-ben járt utoljára Magyarországon a Kiss Me Once elnevezésű turnéja keretében. Kylie Minogue a '80-as évek végén indította zenei karrierjét, világszerte 80 millió lemezt adott el, dalait már több mint 5 milliószor streamelték. Idén márciusban kapta meg második Grammy-díját Padam Padam című slágeréért. Korábban olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Robbie Williams, Dua Lipa vagy Nick Cave.

Kylie, Minouge, Sziget2024
Kylie Minouge volt a Sziget első napjának szupersztárja
Fotó: Sziget Official Instagram

Kylie tinilányként kezdte karrierjét, azonban a mai napig aktív, és egyáltalán nem erőltet magára újabb trendeket, inkább igyekszik megtartani azt a stílust, amivel eddig is biztos helye volt a popzene világában. Az ausztrál popdíva koncertjére rengetegen érkeztek, és már a kezdés előtt fél órával megtelt a színpad előtti rész, azonban nem volt olyan átütő kezdés, mint amire számított volna a közönség. A koncertet időben kezdte, 21:15-kor a tömeg már a nevét skandálta, majd a Tension című dalával nyitott, amivel láthatólag nem sikerült eléggé feltüzelni a közönséget.

Kylie, Minouge, Sziget2024
Fotó: Sziget Official Instagram

A popdíva koncertjére sokan voltak kíváncsiak, de valószínűleg a tömeg nagy része nem kifejezetten csak miatta érkezett a helyszínre. Egyes daloknál még az első sorokban sem mozdultak meg, majd a koncert felétől lett igazi bulihangulat, viszont ekkor már az énekesnő is népszerűbb slágereit szedte elő.  A kifejezetten a koncert elején felcsendülő In Your Eyes sem hozta meg a várt eredményt, viszont a Spinning Around, majd a The Loco-Motion dalokra már tombolt a közönség. 

Kylie a koncert során háromszor öltözött át, először fekete combcsizmában és fekete flitteres ruhában tombolt, majd egy csillogó vörös overálban folytatta. Az énekesnő háromszor is átöltözött az este folyamán, és ha minden igaz, az egyik ruháját magyar divattervező tervezte számára ajándékba. A színpadi látványon sokat javítottak a folyton ugráló, energikus táncosok, viszont annyian voltak, hogy néha elveszett közöttük az apró termetű énekesnő. A látványelemekkel sem volt gond, hiszen igazi diszkóhangulatot idézett a feje fölött forgó diszkógömbbel.

Kylie, Minouge, Sziget2024
Fotó: Sziget Official Instagram

A koncert vége előtt sikerült valóban feltüzelnie a közönséget, amikor elkezdte énekelni a legújabb nagy slágerét, a Padam Padamot, amit rögtön a Can't Get Out Of My Head követett. A 2001-es slágere volt az egyetlen olyan nóta, ami valódi fesztiválhangulatot varázsolt és őrjöngött a tömeg, hiszen mai napig vitathatatlanul a legnépszerűbb dala a karriejre során. 

Azonban a félplayback és a felvételről játszott alapok a Sziget fellépőinek kedvelt megoldása, valószínűleg rontja az összhatást és nem tudja azt a koncertélményt nyújtani, amit a közönség elvárna. Kylie Minouge biztosra akart menni, így ő is élt a lehetőséggel, azonban így nem tudott olyan energiákat megmozgatni, amire igazán vágyott volna az, aki kilátogatott a Sziget fesztivál első napjára. Több nagy slágerét sem adta elő, és kicsivel a kiírt időpont előtt be is fejezte a koncertet, hiába várta a közönség, hogy visszatér egy búcsúdallal, de nem így történt, így sokan hiányérzettel távozhattak a helyszínről.

Kylie, Minouge, Sziget2024
Kylie Minogue folyamatosan kapcsolatba lépett a közönséggel, beszélgetett mosolygott. Egy rajongót a színpadra is felhívott és egy részletet is énekelt a lány kedvenc dalából
Fotó: Sziget Official Instagram

Kylie Minogue egyébként egyedülállóan ragyogó karrierje során több mint 80 millió lemezt adott el világszerte, 5 milliárd streamet és 9 brit No. 1 albumot ért el. Számos díjat gyűjtött be, köztük 4 BRIT-díjat, 2 MTV-díjat és 2 Grammy-díjat, az egyiket a Padam Padam című slágeréért kapta. Egyedülálló abban, hogy öt egymást követő évtizedben vezette az Egyesült Királyság slágerlistáját. A popzene arénájában páratlanul áll - mint szupersztár, folyamatosan újít és felfedez, ami a jelenben gyökerezik, ugyanakkor meghatározza és ünnepli a múltat.

A világsztárról itt olvashat el 10 olyan érdekességet, amiről talán eddig nem is tudott.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!