Megszólalt a CIA Taylor Swift terrorveszély miatt elmaradt koncertjéről

Vágólapra másolva!
Újabb hátborzongató részletekre derült fény Taylor Swift elmaradt bécsi koncertjéről. Az terrorveszély miatt lemondott eseménnyel kapcsolatban most a CIA is megszólalt.
Vágólapra másolva!

Mint korábban írtuk, augusztus 7-én letartóztattak két embert, akiket azzal gyanúsítottak a hatóságok, hogy iszlamista támadásokat terveztek az énekesnő koncertjein az osztrák fővárosban. A koncertekre csütörtökön, pénteken és szombaton került volna sor az Ernst Happel Stadionban, azonban a szervezők  terrorveszély miatt lemondták azokat. A kormány tisztviselői megerősítették a stadionba tervezett terrortámadást, ezért nem maradt más választásuk, minthogy mindenki biztonsága érdekében lemondják a sokak által várt koncertsorozatot. 

Taylor Swift, terrorveszély
Taylor Swift több bécsi koncertje is elmaradt a terrorveszély miatt
Fotó: Taylor Swift/Instagram

Később az is kiderült, hogy a gyanúsítottak valóságos vérfürdőt akartak rendezni az Iszlám Állam terrorszervezet nevében, a történtek nagyon megviselte Taylor Swiftet.

Hadd legyek nagyon világos: nem fogok nyilvánosan beszélni valamiről, ha úgy gondolom, hogy ezzel provokálnám azokat, akik ártani akarnának a rajongóknak, akik eljönnek a műsoraimra.

A mostanihoz hasonló esetekben a „csend” valójában önmérsékletet mutat, és arra vár, hogy akkor fejezd ki magad, amikor az megfelelő. Az volt a prioritásom, hogy biztonságosan befejezzük az európai turnénkat, és nagy megkönnyebbüléssel mondhatom, hogy ez sikerült" - írta pár héttel később Instagram-oldalán a világsztár, aki igyekszik megfontoltan és higgadtan kezelni a történteket azontúl, hogy számtalan módon igyekszik kárpótolni a bécsi közönséget, akik végül nem láthatták őt fellépni.

A terrorveszélyről új információkat közölt a CIA

Az osztrák belügyminisztérium szerint a 18 éves gyanúsított ugyanabból a körből származik mint a fő gyanúsított, aki egy 19 éves, észak-macedón származású osztrák állampolgár. A bejelentés szerint a 19 éves, észak-macedóniai származású fiatal pokolgépekkel és szúró-vágó fegyverekkel felszerelkezve készült megtámadni a koncerten résztvevő közönséget, a két gyanúsított fegyvereit lefoglalták a hatóságok. A férfiak azóta is őrizetben vannak, sőt beismerő vallomást is tettek az ügyben, de azóta az egyikük visszavonta azt.

David S. Cohen, a Központi Hírszerző Ügynökség, azaz a CIA igazgatóhelyettese szerdán újságírói kérdésekre válaszolva újabb részleteket közölt a fiatalok brutális támadásának tervéről, illetve arról, hogyan áll jelenleg a nyomozás.

Hatalmas tömeget, több tízezer rajongót akartak megölni a koncerten, köztük rengeteg amerikait

- mondta, majd hozzátette, hogy az osztrák hatóság a CIA és a titkosszolgálati partnereik segítségével tudtak ilyen gyorsan reagálni az esetre, mivel azok időben tájékoztatták őket a terrorveszélyről és arról, hogy mit tervez az iszlamista csoport - írja a Tények.hu.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!