Cserpes Laura: Három-négy nap után éreztem, hogy érzelmileg és testileg is kimerültem

Ázsia Expressz
Vágólapra másolva!
Cserpes Laura az édesapjával, Cserpes Istvánnal vágott bele idén az Ázsia Expresszbe. Az apa-lánya páros a forgatás helyszínén, a Fülöp-szigeteken mesélt az Origónak a verseny kezdete utáni napokban. Ekkor már voltak elég komoly mélypontjaik, az énekesnőt nem csak a hőség, az időeltolódás és a fizikai kihívások, de a mélyszegénységben élő családok látványa is megviselte.
Vágólapra másolva!

Mikor Cserpes Laurát megkereste a TV2, számára nem is volt kérdés, hogy igent mond az Ázsia Expresszre, és azon sem gondolkodott sokat, hogy az édesapját hívja el magával a kalandos útra. „Kicsit azért meglepődtem, bár azt a lányom pontosan tudja rólam, hogy bármire képes vagyok, nemcsak érte, nemcsak a családért, hanem úgy összességében. Megtisztelő a felkérés, és az, hogy kettesben élhetjük át mindezt. Egy örök éltere szóló kalandként fogjuk fel az Ázsia Expresszt, ahol még jobban megismerjük egymást, magunkat és a korlátainkat is” – mondta Cserpes István.

 Cserpes Laura szerint nem lehet teljesen felkészülni arra, amivel Ázsiában találkoztak
 Ázsia Expressz: Cserpes Laura szerint nem lehet teljesen felkészülni arra, amivel Ázsiában találkoztak
Fotó: TV2

Próbáltak a higgadtságra koncentrálni

Cserpes Laura szerint nem lehet teljesen felkészülni arra, amivel Ázsiában találkoztak, de a jó fizikai állapot és a lelki nyugalom nagy előny lehet egy-egy kihívásnál. „Olyan élethelyzetek elé állítottak bennünket, melyek normál esetben nem fordulnának elő velünk egy idegen országban. Bizonyos feladatokban jól jön, ha az embernek jó az állóképessége, erre sok edzéssel, az étkezésre való odafigyeléssel valamennyire fel tudtam készülni. Illetve lelkileg egy stabil, nyugalmi pozíciót kell megtalálni itt az embernek. Pár nap után rájöttünk, hogy a higgadtság sokszor előrevezetőbb, mint az, hogy ha azonnal, gyorsan belecsapunk a dolgokba”  - mesélte az énekesnő, akitől az édesapja vette át a szót.

Ázsia Expressz: Cserpes Laura sok edzéssel készült
Fotó: TV2

 „Egyetértek Laurával, de hozzátennék az állóképességgel kapcsolatban annyit, hogy brutális túlsúly van rajtam, amivel tisztában vagyok.

Mivel az indulás előtti hetekben tudtam meg, hogy jövünk, ezen már nem tudtam ennyire rövid idő alatt változtatni. Annyit azért megtettem, hogy gyorsan vettem egy uszodabérletet, és mindenhova gyalog mentem. Le is jött rólam néhány kiló, meg Ázsiában is fogytam azóta is, de nem tudom felvenni a versenyt fizikailag a fitt, izmos,20-30 éves fiatalokkal. Ennek ellenére is azt gondolom, hogy itt van a helyünk, mert ez a műsor nem az élsportolóknak szól, nem csak a fizikai teljesítmény számít.

 Azt kell mondanom, hogy magam sem gondoltam volna, hogy ezt így bírom. Ebben a brutális melegben, ilyen extrém feladatokkal” – részletezte.

Cserpes István is készült, amennyire tudott
Fotó: TV2

 Tisztában vannak az erősségeikkel és a hiányosságokkal

 Már otthon megállapodtak abban, hogy osztják majd el a feladatokat egymás közt. „Abban maradtunk apával, hogy ha fizikális feladat van, akkor azt én fogom tolni, ha enni kell, ő fog. 

Mikor embriós tojást kellett enni az egyik feladatban, előre láttam magam előtt, hogy tök jó lesz, apa ezekből simán betol majd párat. Nem szeretném elárulni a részleteket az adás előtt, de nagyon nem így lett…” 

- idézte fel Cserpes Laura az egyik élményüket.

 A párossal néhány forgatási nap után beszélgettünk, már akkor voltak komolyabb mélypontjaik és érzelmi hullámaik. „Nem volt könnyű megszokni a nagy időeltolódást, a hőséget, a környezetet, a fizikai igénybevételt. Három-négy nap után éreztem, hogy érzelmileg és testileg is kimerültem. Akkor már voltunk a nagyon elszegényedett részeken, ahol szörnyű körülmények közt élnek családok. Ez is megviselt. Volt egy nap, amikor elfáradtam az egészben, de aztán másnap felszívtuk magunkat. Ilyenkor mindig kell egy kis töltődés, és elképesztő tapasztalás, hogy mire képes az emberi szervezet” – mesélte az énekesnő.

 „Nem akarok nagyon jóslásokba belemenni, mert annyira lutri, hogy egy-egy adott feladatnál mi a feladat, mikor tudsz autót fogni, mikor érsz egyik helyszínről stoppal a másikra. 

Sok minden nem rajtunk, hanem a szerencsén, a körülményeken. Az biztos, hogy mi a tőlünk telhető maximumot hozzuk, és igazából még élvezni is megpróbáljuk ezt az egészet. 

Nem volt lehetőségünk az elmúlt több mint 30 évben kettesben ennyi időt tölteni. Megszülettem, aztán folyamatosan jöttek a testvéreim, és mivel öten vagyunk, nem volt idő arra, hogy kettesben apával lehessek” – mondta, hozzátéve, hogy ez a közös kaland még erősebbé teszi az egyébként is nagyon jó kapcsolatukat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!