Hova tűnt Nicole Kidman arca? - Arcizma nem rándul, és mégis imádjuk az Oscar-díjas dívát

Nicole Kidman, NicoleKidman, ausztrál-amerikai színésznő
16.JAN.2016 - LOS ANGELES - USA Australian actress Nicole Kidman on set with Reese Witherspoon filming the new TV series "Big Little Lies" in Los Angeles
Fotó: Northfoto/XPOSUREPHOTOS.COM
Vágólapra másolva!
Az 57 éves színésznő már hosszú évtizedek óta halad a felismerhetetlenség felé. Nicole Kidman filmek és sorozatok tucatjaiban követhettük végig természetes bájának torzulását.
Vágólapra másolva!

Hollywood againg harca ide, feminizmus oda, az álomgyár még mindig igen kegyetlen tud lenni az 50 feletti színésznőkkel; egyre kevesebb a jó szerep számukra, miközben - ha pénzt is adnak a filmjeikre -  agyonplasztikázott arcukkal azt a hamis üzenetet közvetítik férfiak és nők milliárdjainak; így néz ki valójában egy ötvenes, hatvanas nő. Sokaknak nem nézte el ezt Hollywood, hiszen hol van már Meg Ryan, Melanie Griffith vagy Demi Moore, akik bizony nem egyszer komplett restaurálásokon estek át, remélve, hogy újra felkapják őket. Nos, a Millió Vénusz helyett inkább önmaguk torz karikatúrjává váltak az egykor dollármilliókat kereső dívák. Az egyik legnagyobb kakukktojás Nicole Kidman.

Nicole Kidman, NicoleKidman, ausztrál-amerikai színésznő
Nicole Kidman plasztika ide vagy oda, 57 évesen még mindig bombázó Fotó: AFP/Marco Bertorello

Az idén 57 éves éteri szépségű sztár arcizmait évek, lassan évtizedek óta hiába keressük, ám kisugárzása, királynő megjelenése és bevállalóssága így is a legnagyobb csillagok közé emeli és tartja a pozícióját mind a mai napig. Íme 5 film vagy sorozat, ahol nyomon követhetjük Kidman arcának torzulásának legdurvább stádiumait.  

 

Nicole Kidman filmek és sorozatok, ahol megfigyelhető arcának torzulása

Nicole Kidman, NicoleKidman, ausztrál-amerikai színésznő
Nicole Kidman a francia kurtizán szerepében 
Fotó: Northfoto/20th Century Fox

Moulin Rouge 

A gyémántok a lányok legjobb barátai – énekli Nicole Kidman, miközben a legendás párizsi mulató hintájáról leereszkedik a huszadik század hajnalán játszódó musicalben. Baz Luhrman formabontó zenés filmjében az akkor 34 éves Kidman lehet hogy a Tom Cruise-al való válása után, lehet hogy hitelesebb legyen a szexi kurtizán szerepében, de szemlátomást picit feszített az arcán, főleg, hogy partnere, az amúgy 4 évvel fiatalabb Ewan McGregor mellett hitelesebb legyen. A hatás itt még nem dráma, nem úgy mint a film, ami újraértelmezte a musical műfaját és az abszolút szupersztárok közé emelte Kidmant. A film a Disney+ - on látható.  

Nicole Kidman, NicoleKidman, ausztrál-amerikai színésznő
Nicole Kidman a hitelesség kedvéért egy műorrot is kapott
Fotó: Northfoto/Paramount Pictures

Az órák 

Oké, itt kapott egy műorrot, ami kicsit olyan, mintha a főszereplő társától Meryl Streeptől kérte volna kölcsön az ausztrál színésznő. Virgina Woolf depresszióját és írói zsenialitását kiválóan hozta a vásznon az akkor 35 éves színésznő, aki Oscar-díjat kapott az alakításáért. Műorr ide vagy oda, Nicole Kidman arcán újabb feszesítés történt. Ennek bizonyítéka, hogy a depresszív írónő szerepéért körülbelül 10 kilót adott le az amúgy is nádszál színésznő, azonban az arca egy cseppet sem esett be a változástól.  

A film a Netflixen érhető el.

Nicole Kidman, NicoleKidman, ausztrál-amerikai színésznő
40 évesen játszott huszonéves lányt Nicole Kidman, ebben a sminkesek mellett a plasztikai sebésze segített
Fotó: Northfoto/Barcroft Pacific/Barcroft Media

Ausztrália / Ausztrália: A sorozat 

A 2008-as film több szempontból is mélypont volt Kidman karrierjében. Ez volt ugyanis az utolsó szög annak az 5 éves bukássorozatnak, ami utána a színésznő hosszú évekig független filmekben vállalt szerepeket, és csak álmodozhatott a 15-17 millió dolláros filmenként gázsiról. Az ausztrál Elfújta a szélnek szánt alkotás bár hosszú, látványos és epikus, messze van a mondat elején említett mesterműtől. A II. világháború idején játszódó történeten az sem segít, hogy a forgatás idején 40 éves Nicole Kidman egy huszonéves úrilányt játszik a történet szerint, ezért a sztár úgy gondolta – főleg a szexi Hugh Jackman mellett- hogy kéne egy új arc. Igen, szó szerint, ugyanis  a pofacsont és a szemek környéke annyira fel lett töltve, hogy rá sem ismerni néhány jelenetben a színésznőre, itt tényleg nagyon látványos Nicole Kidman plasztikai beavatkozásainak eredménye. Az Ausztrália hatalmas bukás volt a mozipénztáraknál, tavaly azonban előkerült közel két órányi anyag, amit kivágtak az eredetileg több mint 4 órásnak tervezett filmből, ezért a Disney+ megrendelésére újravágták a filmet és egy hat részes minisorzatot készítettek belőle. A történet kerekebb és jobb, Kidman arca sajnos nem.  A film és sorozat a Disney + -on érhető el. 

Nicole Kidman, NicoleKidman, ausztrál-amerikai színésznő
A forgatás idején 50 éves Nicole Kidman arca teljesen más formát vett fel
Fotó: Northfoto/XPOSUREPHOTOS.COM

Hatalmas kis hazugságok 

2017-ben Kidman televíziós visszatérését az egész szakma ünnepelte. A Monteré született feleségeit felvonultató krimi-dráma az évtized legmeghatározóbb alkotás, ami olyan brutális témákról is leplezetlen őszinteséggel beszélt, mint a családon belüli erőszak vagy a nemi erőszak. Kidman sokkoló alakítását az egész szakma elismert, számtalan filmes díjat tudhatott magáénak. Na, de arc? Ahogy több kolléganője, például Catherine Zeta-Jones is elindult a Mortica Addamsé válás rögmentes, botoxos útján, úgy Kidman is egyre inkább igyekezett kihúzattatni a vonásait. Az eredmény egész jó is lehetne, ha nem emlékeznénk a sztár eredeti arcára. Hogy valami jót is mondjunk; 50 évesen harmincasokat megszégyenítő alakja volt ( és amúgy van is) a színésznőnek, amit több fülledt és sokkoló szexjelentben mutatott meg a vikingtestű Alexander Skarsgaard oldalán.  

A sorozat a MAX kínálatában található.  

Nicole Kidman, NicoleKidman, ausztrál-amerikai színésznő
Nicole Kidman legújabb sorozatában leginkább Cherre hasonlít szőke parókában
Fotó: Northfoto/Netflix

A tökéletes pár 

Kedv, remények, Kidmanek, Isten véletek! Csokonai versének szabados átírta lehet akár egy búcsú is Kidman arcától. A Netflix idei egyik legnagyobb dobásának szánt morbid krimisorozatában Nicole egy írónőt alakít, aki egy gyilkossági ügybe keveredik az egész családjával együtt, miután a gyermeke esküvőjén megölik a násznép egyik tagját. Kidman még mindig vonzza a tekintetet, de az arca és „pofazacskója” alapján lassan bejelentkezhetne Joaquin Pheonix helyére a következő Joker filmben, mivel a sminkeseknek nem lenne túl sok dolguk, hogy bohóccá alakítsák az amúgy bámulatos színésznőt.  A sorozatot a Netflixen tekinthetik meg. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!