Többórás késések, szánalmas hakni - világsztárok botrányos magyarországi koncertjei

Vágólapra másolva!
Épp a TV2 sikerműsorában, a Szárban sztárban hozta szóba a napokban Lékai-Kiss Ramóna, hogy mennyire szereti Axl Rose-t és a Guns N' Rosest: nos, a banda adta épp az egyik legbotrányosabb koncertet, ha nagynevű, külföldi zenekarok hazai fellépéseit nézzük. A sztárok órákat késtek, Rihanna csak teljes érdektelenséget mutatott, Johnny Depp pedig úgy berúgott, hogy színpadra se tudták feltolni.
Vágólapra másolva!

2006. május 31-én telt ház várta a Guns N’ Rosest a budapesti Papp László Sportarénában – ami nem csoda, hiszen a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik szupercsapatáról, egyik legismertebb rockzenekaráról van szó, olyan gigaslágerekkel, mint a November Rain, a Welcome To The Jungle, a Sweet Child O’Mine vagy a Paradise City. Ami biztos, hogy a nézők zöme nem érezte magát a Paradicsomban, mert minimális tájékoztatást kaptak arról, mi történik, miközben órákig ácsorogtak a drága jegyükkel a zsebeikben, a sztárok pedig nem bukkantak fel. 

Sztárok - Axl Rose 2006. májusában
Sztárok - Axl Rose 2006 májusában 
Fotó: AFP

A bulit végül megtartották, de másnap nem azzal volt tele a sajtó, hogy mennyire jó volt a hangosítás, vagy milyen formában vannak a zenészek, micsoda slágereket játszottak, inkább az volt a téma, hogy majdnem három óra késéssel kezdődött a koncert, este kilenc helyett majdnem éjfélkor. Nagyon sokan vidékről érkeztek a koncertre, el lehet képzelni egy békéscsabai vagy soproni rockrajongót, aki még aznap haza akart volna indulni, de háromnegyed tizenkettőkor még nem volt sehol Axl Rose.

Szeszélyes sztárok

A magyar előzenekar, a Sex Action rendesen leadta a tervezett programot, eljátszotta, amit akart, majd megkezdődött a hosszú várakozás. A tömeg egyre idegesebb lett, várták a világhírű bandát, de csak annyi tájékoztatást kapott a nézősereg, hogy technikai problémák adódtak. Akkor még mindenki abban bízott, hogy 20 percen belül színpadon a csapat, de a rajongók egy része reményvesztetten már arra gondolt, hogy az énekes meg sem érkezett, vagy ha mégis ott van, akkor nincs olyan állapotban, hogy fellépjen.

Axl Rose 2006-ban
Axl Rose 2006-ban
Fotó: AFP

Kilencre (más forrás szerint nyolcra) volt meghirdetve, úgyhogy este tizenegy óra körül már sok ingerült ember indult haza (egyes források szerint százan, más szerint ezren is), a többnyire zárt, kinti pénztáraknál pedig sokan követelték, hogy azonnal fizessék vissza a jegyük árát. A beszámolók szerint lincshangulat volt a sportcsarnokban és környékén.

Fájdalmai voltak

Axl Rose ekkor már a Papp László Sportarénában volt: információk szerint azt kérte a szervezőktől, hogy az őt szállító autótóból kiszállva az öltözőig vezető folyosón egyetlen emberrel se kelljen összefutnia, ne kellejen senkivel társalognia. Állítólag negyed 12-kor Axl Rose valamilyen hátsó helyiségben feküdt, és masszírozzák a hátát, miközben ezrek vártak rá egyre idegesebben. A buli el sem kezdődött, de már az utolsó söröshordókat verték csapra.

Axl Rose-nak a hivatalos verzió szerint izomhúzódása volt. Hegedűs László, a szervező Multimedia ügyvezető igazgatója tájékoztatása szerint az énekes „próbált megmozdulni, de nem tudott, nagyon nagy fájdalmai voltak.” A főszervező elmondta, hogy próbálták nyugtatni a közönséget, de ők sem tudták, hogy megtartják-e a koncertet, hiszen Axl Rose nyilván pótolhatatlan a bandában. 

Axl Rose 2006-ban
Axl Rose 2006-ban 
Fotó: AFP

Olyan információk is terjedtek, hogy a rocksztár Milánóban volt korábban, és a magángépe csak akkor indult el az olasz városból, amikor az előzenekar, a Sex Action épp befejezte a bulit. „Ebből egy büdös szó nem igaz. Késett egy órát a gép, azért, mert a milánói repülőtéren felújítási munkák folynak. Minden gép késett” – reagált a pletykákra Hegedűs. 

Máshol rosszabbul jártak a rajongók 

Ganxsta Zolee is úgy tudta, hogy fél 10-kor érkezett csak meg Axl Rose, este 10-re a Papp Lászlóban volt: „Két órát az öltözőben szöszmörgött” – jegyezte meg a rocker, aki szintén ott volt a helyszínen. Philadelphiában valamivel korábban rosszabbul jártak a rajongók, ott le is mondta a banda a fellépést, mire kisebb zendülés tört ki, a rajongók törtek-zúztak. 

Axl Rose amúgy legendás késő hírében állt már akkor is, aligha hihették komolyan az igazi, tájékozott rajongók, hogy a nyolcra vagy kilencre hirdetett koncert el is kezdődik időben. A késésekről így nyilatkozott korábban: „A belső órámat követem, és jobban tudok szerepelni késő este. Az a másfél vagy kétórás periódus, amíg késésben vagyok a színpadról, földi pokol, és azt kívánom, bárcsak lenne rá mód, hogy kimenjek” – mondta, hozzátéve, hogy egyébként mindenhonnan késik. Ez persze a budapesti rajongókat 2006-ban nem vigasztalta különösképp.

A cikk folytatódik, lapozzon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!