A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Dánia
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

Az utazás gyógyító ereje: Fedezd fel a világot és önmagad!

Vágólapra másolva!
Az utazás nem csupán egy kellemes kikapcsolódás, hanem valódi gyógyír a léleknek. Ismerd meg, miért fontos a pihenés és hogyan hatnak ránk az új élmények és a tenger közelsége!
Vágólapra másolva!

Az utazás mindig is az emberi lét egyik legizgalmasabb és legfelemelőbb tevékenysége volt. Az új helyek, kultúrák és emberek felfedezése nem csupán a kíváncsiságunk kielégítésére szolgál, hanem mélyrehatóan jótékony hatással van lelkünkre és mentális egészségünkre is.

Shutterstock

A mindennapok rohanásában gyakran elfelejtjük, mennyire fontos a pihenés és az élménygyűjtés, ám egy jól megérdemelt utazás során újra megtalálhatjuk önmagunkat és helyünket a világban.

A pihenés szerepe a mindennapi életben

Az élet egy végtelenített hajsza lehet, ahol a munka, kötelezettségek és a mindennapi stressz uralhat minket. A pihenés, az eltávolodás a mindennapoktól azonban elengedhetetlen ahhoz, hogy újra energiával töltődjünk fel, és mentálisan is egészségesek maradjunk. 

Shutterstock

Az élménygyűjtés, a kikapcsolódás és a zajmentesség olyan elemek, melyek segítenek lelassítani, lecsendesedni, megpihenni, és új perspektívákat találni bármilyen helyzetre.

Az új élmények különleges hatása

Az utazás során szerzett új élmények frissítő hatással bírnak. Amikor új helyekre látogatunk, kikerülünk a komfortzónánkból, ami lehetőséget ad arra, hogy új dolgokat tanuljunk meg magunkról és a világról. A találkozások idegen emberekkel, a különböző kultúrák megismerése és a helyi szokások felfedezése mind hozzájárulnak ahhoz, hogy szélesítsük látókörünket és empatikusabbá váljunk.

A tenger nyugtató ereje

Nincs pihentetőbb, mint a tenger közelsége. A hullámok morajlása, a sós levegő és a végtelen víz látványa azonnal megnyugtatja az elmét és a lelket, ráadásul jótékony hatással van légzésünkre, bőrünkre, hajunkra.

A tengerparti környezet különleges harmóniát teremt, amely segít lelassítani gondolatainkat és feltöltődni pozitív energiákkal.

 

Shutterstock

Kutatások sokasága igazolja, hogy a víz közelsége csökkenti a stresszt, javítja a hangulatot és elősegíti az általános jóllétet. 

Korčula Szigete: Horvátország ékszerdoboza az ideális úti cél

Ha egy igazán különleges és nyugodt helyet keresel, ahol átélheted a tenger nyugtató hatását és felfedezheted a helyi kultúrát, Korčula szigete az ideális választás. Ez a festői sziget Horvátország déli részén, a dalmát partoknál található, és híres lenyűgöző természeti szépségeiről, kristálytiszta vizéről és gazdag történelmi örökségéről.

Korčula óvárosa, amelyet gyakran „kis Dubrovniknak” is neveznek, varázslatos sikátoraival és középkori építészeti remekműveivel elbűvöli a látogatókat. A sziget gyönyörű strandjai és csendes öblei tökéletes helyet biztosítanak a pihenésre és a meditációra. Emellett a helyi gasztronómia és borászat is páratlan élményeket kínál.

Korčula nemcsak a természeti és kulturális szépségei miatt vonzó, hanem azért is, mert távol van a nagy turistaforgalomtól, így ideális hely azok számára, akik valóban ki akarnak kapcsolódni és elmenekülni a mindennapi stressztől. 

Shutterstock

Fedezd fel Korčula szigetét, és tapasztald meg a tenger nyugtató hatását, miközben új élményekkel gazdagodsz és feltöltődve térsz haza! A többletkilométerek busásan megtérülnek.

Kelj útra már ma! 

Az utazás nemcsak a világ felfedezéséről szól, hanem arról is, hogy újra kapcsolatba lépjünk önmagunkkal és megtaláljuk a belső békénket. Akár egy rövid kiruccanásról, akár egy hosszabb nyaralásról van szó, adj magadnak lehetőséget a pihenésre és az élménygyűjtésre!

Indulj el, fedezd fel a világot és találd meg az utazás gyógyító erejét! Korčula szigete vár rád, hogy átélhesd mindezt egy csodálatos, szomszédos ország magyar tulajdonú szállodájában.

A Hotel Prišćapac Resort & Apartments vendégeként megismerkedhetünk a dalmát életérzéssel, és hosszú időre haza is hozhatjuk magunkkal a tengeri népek életigenlő felszabadultságát! A szobától csak pár lépés a tenger, az ételek finomak és egészségesek, felhőmentes éjszakákon saját félszigetén szabad szemmel látható a tejút és kabócák hangjára ébredsz kipihenten. Tutti tipp: szeptember a legideálisabb hónap a teljes feltöltődésre.

 

A cikk a Hotel Prišćapac Resort & Apartments támogatásával készült.

HOTEL PRIŠĆAPAC RESORT & APARTMENTS*** | NYUGALOM. KÉNYELEM. PIHENÉS.

PRIŠĆAPAC, PRIŽBA, KORČULA, HORVÁTORSZÁG | www.dalmatnyar.hu

Foglalás és információ: hotel@priscapac.com 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!