A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1

Világhírű művész ennek a szállodának a disznója

Vágólapra másolva!
Egy a haszonállat-rezervátum egyben szálloda is, az itt elő disznó pedig világhírű művész. A Farm Sactuary SA szobái megfizethetőek, de "Pigcasso" egyedi festményei már most hatalmas összegért kelnek el.
Vágólapra másolva!

A legtöbb szálloda svédasztalos reggelije kínál szalonnát. De a Farm Sanctuary SA , egy butikhotel Dél-Afrika borvidékén, ahol nem szolgálnak fel szalonnát, nem véletlenül, ugyanis ez a hely ad otthont a világ egyetlen malac művészének - írja a Travel and Leisure.

Pigcassoooooo! kiáltja Joanne Lefson a farm alapítója, amikor kicsúsztatja a nagy fapajta ajtaját, amely a szálloda előcsarnokaként is szolgál. Nevének hallatán lassan életre kel Pigcasso, a nagyjából 70 kilós koca, aki egy szalmakupacban alszik.

Tudja, hogy itt az ideje két dolognak: az almának és a művészetnek. „Bárkinek adhatsz ecsetet, és tudni fogja, mit kezdjenek vele” – mondja Lefson, a Farm Sanctuary SA alapítója, miközben követik Pigcassót, aki egyértelműen tudja, hová megy, kifelé a pajta ajtaján a műtermébe.

image

 De csak egy disznó van a világon, akinek ecsetet adhatsz, és tudni fogja, mit kell vele csinálni.

Természetesen Pigcasso - akinek festményeit több ezer dollárért árulják a vásárlóknak szerte a világon - nem ezüst ecsettel a szájában született. 2016-ban valakinek a vacsorája lett volna, de az utolsó percben Lefson, a szenvedélyes állatjogi aktivista megmentette a vágóhídról. 

Észrevettem, hogy az egyetlen dolog, amit nem evett meg, az az ecset volt

 – mondja Lefson. Így hát az alma segítségével – amit jutalomként használ – megtanította a kismalacnak, hogyan kell ecsetet a szájában tartani és festéket kenni a vászonra. A feltörekvő művészt Pigcassónak elnevezni nem volt nehéz. Lefson, az 50-es éveiben járó egykori profi golfozó, gyerekkora óta „menti” az állatokat. Még egy könyvet is írt, „ Ahound the World ” címmel, amelyben több tucat országba tett utazásait mutatja be Oscarral.

A Farm Sanctuary SA a kőkápolna szobája 100 dollár éjszakánként (nagyjából 37 ezer forint). Eközben az istállóban, ahol a szálloda előcsarnoka mellett disznókat, juhokat, kecskéket és csirkéket mentettek meg, ott találhatóak Pigcasso-festményei is és a róla készült cikkek. 

A pajtában található a szálloda konyhája is. A Farm Sanctuary SA csak vegetáriánus ételeket szolgál fel – küldetése, hogy „egy együttérzőbb és fenntarthatóbb világot mutasson meg” –, és mivel itt minden nyitott,  még egy kis bárányt látni, amint a séf lábai között mászkál. 

A Farm Sanctuary SA, amely elsősorban haszonállatok menedékhelyeként, másodsorban pedig szállodaként működik az emberek számára 13 szobával rendelkezik, amelyek mindegyike egyedi kialakítású. Az öt legújabb szoba az újonnan felújított 19. századi kastélyban található.

 A vendégek lefoglalhatnak újrahasznosított szállítókonténereket is, amelyeket Lefson legáns apró otthonokká alakított át. 

Annak ellenére, hogy ez egy működő farm állatokkal, a Farm Sanctuary SA mégis sétatávolságra található Franschhoek belvárosától, egy festői dél-afrikai közösségtől, körülbelül 90 percre keletre Fokvárostól.

Pigcasso, aki a Saturday Night Live- on, a BBC-n és a CNN-n is szerepelt , hogy csak néhányat említsünk. Emellett különösen népszerű a műgyűjtők körében. 

Különös véletlen, hogy Pigcasso munkája valóban hasonlít Pablo Picasso munkásságára. A pajtában még egy játék is van, ahol el kell dönteni, hogy a kiállított festményeket Picasso vagy Pigcasso készítette.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!