Készülődés a Mezőgazdasági Kiállításra

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Szabad Nép

A szép, világos színű pavilonok, az üde pázsit, a százszínű virágágyak már olyanok, mintha szeptember 2-át írnánk. Kitűnően működik a térvilágítás, amely tavaly óta 71 többágú kandeláberrel gyarapodott. Formálódik a nagy pavilonok belseje is. Az eddigieknél szebbnek ígérkezik a kiállítás főpavilonja, a kenyérgabona, a kertészeti, az ipari növény és a gépesítési csarnok.


Új, kettős, üvegezett pavilont kapott az erdészeti kiállítás, ahol erdőgazdálkodásunk munkájáról s a fa feldolgozásról kap szemléltető lépet a látogató. Kint a szabadban fiatal ültetvények és öreg erdők egy-egy részlete látható.


A kiállítás istállóiban összesen 2500 tenyészállatot mutatnak be. Az idén ismét újabb jelöltjei vannak a kiállítási nagydíjnak. Ilyen többek közt a Mezőhegyesi Állami Gazdaság Fáni nevű tehene, amely évente több mint 11 ezer liter tejet ad.


A szakmai tanulnivalókon kívül a kiállítás sok mást is ígér. Bővítették például a vendéglőket, kerthelyiségeket. A tavalyi négyezerrel szemben az idén ötezer ülőhely várja itt a vendégeket. Csaknem valamennyi kerületi vendéglátóipari vállalat képviselteti magát. Egyik érdekesség a 600 személyes, nádból készült sárközi csárda.


A tavalyihoz hasonlóan, ismét gazdag szórakozási lehetőségek várják a közönséget. A hagyományos lovasbemutatókat lovas harsonások nyitják meg, s naponta felvonulnak a különböző fogatok. Délutánonként esztrádműsor lesz neves fővárosi művészek felléptével, az áruházak pedig nagyszabású divatbemutatókat rendeznek. A Magyar Rádió televíziós főosztálya naponta négyszer sugároz műsort, s még a kiállítás ideje alatt levetítik az itt készült filmeket is. A Hazafias Népfront nőbizottsága a főbejárat közelében gyermek-megőrző helyet állít fel, s itt a legifjabb látogatókat bábszínház szórakoztatja majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről