Méltó válasz a provokátoroknak!

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Népszava:

www.city.poznan.pl/czerwiec56/
Lengyelország dolgozói kártékony férgekként rázzák le az ország testéről és könyörtelenül eltapossák a nép boldog életének ellenségeit

A magyar dolgozók a legnagyobb felháborodással értesültek arról az aljas provokációról, amelynek következtében vére fegyveres összeütközésre került sor a lengyelországi Poznanban. Ellenséges ügynökök utcai zavargásokat provokáltak, középületeket támadtak meg és az összeütközéseknek számos halottja és sebesültje volt.


A lengyel munkásosztály, a poznani üzemek dolgozói méltó választ adtak a külső és belső ellenség próbálkozására és ártalmatlanná tették azokat, akik kezet mertek emelni a dolgozó nép államhatalmára. Ezek a reakciós elemek azért választották Poznant gyalázatos tevékenységük színhelyéül, mert ezzel - a poznani nemzetközi vásár időpontjában - Lengyelország jó hírének és nemzetközi tekintélyének akartak ártani.


A provokátorok másik célja pedig az volt, hogy kompromittálják és elgáncsolják azt a széleskörű demokratizálódási folyamatot, amely az SZKP XX. kongresszusa szellemében bontakozott ki gyors ütemben egész Lengyelországban.


De a lengyel nép egy emberként mutatta meg erejét és keresztülhúzta a reakciós ügynökök minden számítását. Azt a nagy tekintélyt, amit a lengyel dolgozók hazájuk újjáépítésével, lelkes munkájukkal és békeszeretetükkel vívtak ki a nemzetközi életben, nem veszélyeztetheti néhány külföldi és belföldi kalandor aljassága. Azt a demokratikus fejlődést, amely a párt és a kormány vezetésével a mai Lengyelország életét jellemzi, nem kompromittálhatják azok, akik a lengyel nép szabadsága ellen törnek. Lengyelország dolgozói kártékony férgekként rázzák le az ország testéről és könyörtelenül eltapossák a nép boldog életének ellenségeit.


A magyar dolgozók mélységes rokonszenvvel és együttérzéssel állnak lengyel testvéreik mellett. Örömmel értesültünk róla, hogy Poznan munkássága gyorsan leszámolt ellenségeivel és hogy a lengyel nép zavartalanul és teljes egységben halad tovább - a Lengyel Munkáspárt vezetésével - a szocializmus építése, a demokratikus fejlődés útján.

Korábban:

Józef Cyrankiewicz a poznani eseményekről

Ellenséges ügynökök zavargásokat provokáltak Poznanban

Lengyelországi tudósításunk

A néphatalom fejszése - Tischler János cikke a poznani eseményekről


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről