Tanácskozik a kommunista pártaktíva

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Szabad Nép:

A Központi Vezetőség bizton számíthat a Vörös Csepel kommunistáira


Az RM Művek pártaktívájának levele


Tisztelt Központi Vezetőség!


Az RM kommunistái tanácskoztak a Központi Vezetőség július 18-21-i határozatából adódó feladataikról. A vita során bebizonyosodott, hogy a pártaktíva teljes szívéből egyetért a határozat minden részletével. Ígérjük, hogy a feladatok végrehajtásánál is teljes lesz nálunk az egység - erre biztosíték a tanácskozáson kialakult harcos, magabiztos légkör.


Tudjuk, sok még a tennivaló, ezt most, a Központi Vezetőség határozata és a vita után látjuk csak igazán. Ezért a pártaktíva megfogadta, hogy a társasággal karöltve, munkálkodni fog a pártdemokrácia, a szocialista törvényesség betartása és betartatása érdekében. Az eddiginél jobban megbecsüljük, és felkaroljuk a párttagok és pártonkívüli dolgozók bírálatát, javaslatait. Ezzel is segíteni fogjuk alkotó kezdeményezésük kibontakozását.


Érvényt szerzünk annak, hogy a bírálat és vita szabadsága mellett a párt és a kormány határozatai a párttagság és a dolgozók tevékeny közreműködésével, mindenkor maradéktalanul megvalósuljon. Nagy feladatainkat a Központi Vezetőség határozatának tükrében felismertük, tudjuk, hogy kemény munkára van szükség azok végrehajtására.
Megfogadjuk, hogy egységesen felzárkózunk a Központi Vezetőség mögé, és erőnket nem kímélve dolgozunk a párt és a kormány határozatainak megvalósításáért. Öntevékenyek, kezdeményezők leszünk, üzemi kollektívánk eszére, erejére támaszkodva kijavítjuk a múltbeli hibákat, és mindent megteszünk a második ötéves terv ránk eső részének hiánytalan teljesítéért.

Elvtársi üdvözlettel:


Az RM Művek kommunista aktívája



Rákosi Mátyás Művek korábban Weiss Manfréd Acél- és Fémművek Rt. volt, később pedig Csepel Vas- és Fémművekre változtatták a nevét.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!