A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A színházba járók egymás idegeire mennek

Vágólapra másolva!
Egy brit internetes színházi portál felméréséből kiderül, hogy tíz színházba járóból kilencet idegesít a közönség többi tagjának viselkedése. A megkérdezetteket legjobban a cukorkás papír zörgetése irritálja.
Vágólapra másolva!

A Whatsonstage.com olvasói körében végzett felmérése azt mutatja, hogy a színházba járók 92 százaléka rendszeresen felkapja a vizet a közönség többi tagjának viselkedésén. A válaszadók 84 százaléka vallja azt, hogy irritációjuk az utóbbi öt évben egyre nőtt, 69 százalékuk pedig szóvá is teszi, ha valami zavarja az előadás élvezetében - adja hírül a BBC.

A színházi udvariatlanságok listáján meglepő módon a cukorkás papír hangos zörgetése áll az első helyen; ezt az 500 megkérdezett 79%-a jelölte meg, mint a legkevésbé tolerálható zajkeltést. Ezt követi a beszélgetés és/vagy sugdolózás, a késés, a mobiltelefon csörgés, illetve mobiltelefonálás és végül az óracsipogás.

"A közvéleménykutatás komoly tanulsága, hogy a nemtörődömség és a tapintatlanság milyen könnyen tönkre tehet egy nagyszerűnek ígérkező színházi estét" - mondta Terry Paddock, a Whatsonstage.com főszerkesztője.

Az egyetlen nyilvánvaló megoldásnak az kínálkozik, hogy a színházakban betiltsák a cukorka, illetve más csomagolt édességek fogyasztását. Az ugyanis, hogy valaki hang nélkül bontsa ki a cukorkát, lehetetlen. Az Amerikai Akusztikai Társaság (Acoustical Society of America) jelentése szerint még a legóvatosabb, kínosan lassú "eljárás" is zajjal jár, arról nem beszélve, hogy meghosszabbítja az erre érzékeny publikum szenvedését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!