A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Súlyos színpadi balesetek Szegeden

Vágólapra másolva!
Átmenetileg tolókocsiba kényszerült egy operaénekesnő és egy táncosnő, két súlyos baleset következtében az idén különösen gazdag színházi programot kínáló Szegeden.
Vágólapra másolva!

Szonda Évát, a Szegedi Nemzeti Színház énekesét szerdán a városháza udvarán érte a baleset. A Muzsikáló udvar elnevezésű hagyományos nyári színházi program keretében a Szegedi Kisopera Offenbach: Piaci dámák című egyfelvonásos vígoperáját mutatja be pénteken és szombaton.

A hangulatos városházi udvaron próbáltak a művészek, Szonda Évát, a kukta életre keltőjét a darab szerint vízbe kellett lökni. Az énekesnő olyan szerencsétlenül esett a vizet jelképező habszivacsra, hogy eltört a jobb sípcsontja. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a baleset előtt néhány perccel érkezett egy mentő a városházához, így az orvosi segítségre nem kellett várni.

Szonda Éva jelenleg otthon pihen, de az előadást nem mondta le, Toronykőy Attila rendezővel együtt gondolkodnak a történet olyan módosításán, hogy az énekesnő tolókocsiban ülve játszhassa el szerepét.

A Szegedi Kortárs Balett tagja, Markovics Ágnes a Szegedi Szabadtéri Játékok Bartók-estjének múlt pénteki premierjén szenvedett súlyos sérüléseket.

Az együttes A fából faragott királyfi című táncjátékot mutatta be a Dóm téren. A királylány szerepét alakító Markovics Ágnesnek egy rossz mozdulatnál megsérült a térde. Az előadás kettős szereposztással készült, a premier Barta Dóra beugrásával folytatódott. A táncosnőt hétfőn műtötték elülső keresztszalag- belső oldalszalag- valamint porcbetét-szakadással, hat hét múlva újabb operációra lesz szükség.Teljes felépülése egy évig is eltarthat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!