A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Újabb vita Bozsik Yvette és Bartók örökösei között

Vágólapra másolva!
A Corriere della Sera című olasz lap vasárnapi számában azt írja, hogy Bartók Béla örökösei nem járulnak hozzá, hogy Bozsik Yvette Estasi címmel részleteket adjon elő A csodálatos mandarin című film koreográfiájából, s a film vetítését is meg akarják akadályozni a velencei biennálén. Kóródi Ildikó producer szerint az újság összekevert két dolgot: a filmbeli koreográfiát és Bozsik önálló estjét, amely itthon is látható volt Extázis címmel a Műcsarnokban.
Vágólapra másolva!

A velencei biennálé zenei szekciója idén Bartók munkássága előtt tiszteleg, erre a rendezvényre hívták meg Bozsik Yvettet és A csodálatos mandarin című, Mészáros Márta által rendezett filmet. A zeneszerző örökösei túlságosan obszcénnak tartották a kínai-magyar koprodukcióban készült alkotást, ezért bírósághoz fordultak, de az örökösök letiltást célzó kérelmét első fokon elutasították.

Kóródi Ildikó, a film producere elmondta: az Extázis Bozsik Yvette önálló estje, amelyben eredetileg Bartók zenéje nem szerepelt. Mint Bozsik Yvette-től megtudtuk, a szervezők kívánságára műsorba illesztette volna Bartók Zene húros-, ütőhangszerekre és cselesztára írt művének két tételére készített koerográfiáját, erre az olaszok hozzájárulást is kértek az örökösöktől - sikertelenül.Az Extázis című bemutatót Bartók muzsikája nélkül rendezik meg. Hogy a film bemutatójával mi lesz, egyelőre nem tudni. A producer augusztus 21-én veszi fel a kapcsolatot az örökösök jogi képviselőivel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!